Românii dau jos masca începând cu data de 15 mai! Vezi aici, ce restricții se păstrează!

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că prima etapă de relaxare a restricțiilor va avea loc chiar în acest weekend. Aastfel, masca de protecție nu va mai fi obligatorie decât în piețe, târguri, stații și mijloace de transport în comun. Totodată, se reia circulația pe timp de noapte.

Nu vrem să relaxăm în iunie, ca să revenim la restricții în august. Vom avea o relaxare pas cu pas, relaxările sunt condiționate de evoluția pandemiei și gradul de vaccinare”, a spus Klaus Iohannis într-o declarație de presă.

Iohannis a mai spus că, de la 1 iunie, vor putea fi organizate nunți, botezuri sau mese festive în exterior cu maximum 70 de persoane, iar în interior cu cel mult 50 de persoane. Numărul acestora va creşte gradual de la 1 iulie şi 1 august.

Dacă organizatorul garantează că toate persoanele care participă sunt vaccinate, se renunţă la restricţionarea numărului de participanţi”, a mai spus președintele.

În ceea ce privește școlile, președintele spune că se vor păstra normele care țin de incidența fiecărei localități. În funcție de gradul de infectare, la nivel local, elevii vor putea sau nu să meargă fizic la școală.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry