Primul autobuz electric, produs în România, va fi testat la Brăila!

Primul prototip ATP Bus e-UpCity are în total 83 de locuri, o lungime de 12,18 m. Are o autonomie de minim 200 km în oraș, ce poate fi extinsă până la 360 de kilometri. Componentele sunt achiziționate de la furnizori consacrați: cele 8 pachete de baterii sunt produse CATL – gigantul bateriilor EV și furnizor pentru cele mai prestigioase brand-uri auto. Cu referire la axe menționăm producătorul german ZF Friedrichshafen AG consacrat pe piața de profil, respectiv pe cei de la DANA GK Drive System. Motorul electric al autobuzului e-UpCity este un motor sincron cu magnet permanent dezvoltat de DANA Prestolite. Sistemul de frânare este definit de experții de la WABCO, sistemul de climatizare încorporează tehnologia VALEO iar sistemul de direcție este marca BOSCH/ZF.

Suntem bucuroși să răspundem acum solicitării de testare venită din partea Societății de transport public local Braicar Brăila. E încurajator când ni se transmite faptul că efortul nostru ca și producători români este apreciat. Vom încredința reprezentaților transportului local brăilean autobuzul nostru până la data de 02 iulie 2021, toate datele culese de dânșii în această perioadă fiind importante pentru evaluarea la care încă este supus prototipul nostru”, a menționat fondatorul ATP Group, Mircea Cirț.

Designul ATP Bus are o linie simplă însă modernă în același timp: parbrizul arcuit asigură o vedere frontală excelentă, geamurile laterale panoramice definesc ideea de spațiu, grila față complet neagră pune în evidență, elegant, sigla. În zona spate, sigla este pusă în valoare printr-o alternanță de culori și nuanțe astfel că, indiferent din ce parte îl privești, designul ATP Bus este expresiv și perfect armonizat. În dezvoltarea esteticii exterioare a vehiculului, o contribuție majoră a avut-o o echipă de designeri români recunoscută la nivel european.

Confortul pus la dispoziția călătorilor este remarcat încă de la primul pas în ATP Bus: podeaua joasă ce facilitează urcarea. Apoi identificăm trapa de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă și spațiul interior care răspunde nevoilor acestora. e-UpCity are o înălțime confortabilă, o rețea de bări de susținere din inox prevăzute cu protecții antialunecare și pentru confort termic, scaune foarte comode cu tapiserie ergonomică, instalație de climatizare suplimentară pentru sezonul rece.

Confortul șoferului este asigurat prin zona de lucru delimitată, ergonomică astfel încât panoul de instrumente să fie ușor gestionat în timpul condusului. Pentru o și mai bună concentrare pe parcursul orelor de muncă, pentru șofer este prevăzut geamul individual pentru aerisire directă. Scaunul șoferului este pneumatic, ușor înălțat pentru o cât mai bună vizibilitate, prevăzut cu spătar înalt și comod.

La nivel de conectivitate, e-UpCity vine cu WI-FI gratuit și cu prize USB cu 2 porturi încorporate, în dreptul fiecărui set de scaune. Dispune de un monitor, cu memorie externă portabilă pentru diferite proiecții multimedia.

După primele teste în teren cu primul prototip e-UpCity, referitor la capacitatea de încărcare a bateriei producătorul menționează: între 3 și 5 ore, timp pentru încărcare normală. Autobuzul este ușor manevrabil, comenzile în bord sunt simple și intuitive, este silențios și evident a fost remarcat ca prezență în trafic.

Autobuzul va sta la Brăila până la data de 2 iulie

Brăilenii vor putea testa autobuzul până la data de 2 iulie. Acesta va fi introdus pe trasee diferite, cu scopul de a fi accesibil pentru toți călătorii municipiului.

Aceste intenții prevăd un program mai amplu al municipiului Brăila, privind achiziția unor autobuze electrice și transformarea parcului auto de la Braicar într-unul foarte modern, eficient, cu zero poluare.

Vreau să felicit producătorii primului autobuz electric 100% românesc pentru că reprezintă o oportunitate atât pentru industria românească, dar mai ales pentru municipiile din România”, a declarat primarul Brăilei, Marian Dragomir.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry