VIDEO | Destinație de vacanță: Insula Skiathos – Tărâmul celor 60 de plaje

Skiathos este o mică insulă pitorească de 50 de km2 situată în Marea Egee, la o plimbare cu feribotul de două ore de Grecia continentală. Există peste 60 de plaje de nisip, inclusiv plaja de mare succes Koukounaries de-a lungul coastei.

În interior, pinii abundă cu păduri situate în regiunile de sud-vest și de nord. “Boomerangers”, așa cum persoanele au devenit cunoscute, revin de la an la an pe insula Skiathos și este ușor de înțeles de ce: frumusețe naturală, cu vederi uimitoare ale insulelor vecine, plaje izolate, chiar în sezonul de vârf, o viată de noapte cosmopolită și o bucătărie superbă grecească și internațională.

Skiathos este cunoscut pentru plajele sale frumoase și, cu peste 60 de plaje de-a lungul a 45 km de coastă, nu va trebui să mergeți la aceeași de două ori – cu excepția cazului, desigur, în care doriți acest lucru. Indiferent dacă preferați plaje pline de viață, cu facilități și sporturi de apă sau plajele liniștite, izolate, veți găsi o gamă largă în ​​Skiathos.

Puteți naviga în jurul insulei pe un iaht închiriat, vizitați golfuri ascunse și formațiuni de rocă uimitoare de Lalaria și Ancora pe plaje izolate accesibile numai de la mare. Și este ușor să faceti și un tur pe insulele vecine Skopelos si Alonissos. Călăria și sporturile nautice sunt populare în Skiathos. Există un centru de echitație aproape de Koukounaries și o serie de centre de scufundări, unde puteți descoperi o nouă lume întreagă în apă.

În cele mai multe dintre stațiuni de-a lungul coastei de sud, iubitorii de natură se pot desprinde de tot și pot traversa interiorul de nord al insulei. Viața de noapte este centrată în jurul orașului Skiathos în sine. Există un simt cosmopolit în oraș cu magazine situate de-a lungul Papadiamantis Street.

Există și străzi pietruite fermecătoare pentru a fi explorate în “portul vechi”, cu multe taverne și baruri autentice grecești. Malul mării, în “Portul nou” oferă o varietate de preparate din bucătăria tradițională și modernă.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry