Persoanele fizice care obțin venituri din chirii au obligaţia înregistrării contractului încheiat între părţi, în termen de cel mult 30 de zile de la data încheierii!

A.J.F.P. Brăila aduce în atenţia celor interesaţi că, în conformitate cu prevederile pentru modificarea şi completarea Codului fiscal, redevine obligatorie înregistrarea la organul fiscal competent a contractelor de închiriere, începând cu data de 01 ianuarie 2023.

Contribuabilii (persoane fizice) care obţin venituri din cedarea folosinţei bunurilor din patrimoniul personal (chirii) au obligaţia înregistrării contractului încheiat între părţi, precum şi a modificărilor survenite anterior, în termen de cel mult 30 de zile de la data încheierii, producerii sau modificării acestuia, la organul fiscal competent.

În cazul contractelor de închiriere aflate în derulare la data de 01 ianuarie 2023, înregistrarea, la organul fiscal competent, a contractului încheiat între părţi şi a modificărilor survenite se efectuează în termen de cel mult 90 de zile de la data la care a intervenit obligaţia înregistrării acestora.

Sunt exceptate de la înregistrare contractele de arendă şi cele din închirierile în scop turistic a camerelor situate în locuinţe proprietate personală.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry