În zona adiacentă Muzeului de Științe ale Naturii, într-un parteneriat cu Consiliul Județean, Primăria a făcut o dezmembrare de teren, cedând cu titlu gratuit un teren mai mare pentru modernizarea muzeului.
”Pe terenul care ne-a rămas nouă, cu o suprafață considerabilă, împrejmuit cu acel gard care este deteriorat în momentul de față, s-a lansat deja licitația publică și sunt șapte zile pentru depunerea ofertelor, pentru faza de avizare a lucrărilor de investiții, prima fază de proiectare, astfel încât, în zona respectivă, să avem un parc foarte modern”, a declarat primarul Marian Dragomir.
Modernizarea constă în reabilitarea aleilor interioare, defrișarea vegetației spontane, crescută între arbori și se vor monta băncuțe noi. În ceea ce privește securitatea parcului de căprioare, primarul spune că va acorda o atenție deosebită proiectului, astfel încât brăilenii care și-ar dori să ia acasă o căprioară să fie descurajați.
”În această zonă îngrădită vom avea cerbi lopătari și căprioare, la care să aibă acces vizitatorii și să le poată hrăni. Desigur că a fost necesar să ne luăm și măsuri suplimentare de siguranță, ca nu cumva, cineva să creadă că ar putea să-și ia acasă, ca și animal de companie, vreo căprioară din parcul nostru”, spune primarul Dragomir.
Ca și măsuri de siguranță, vor fi amplasate la o distanță de 50 de metri, pe aleile principale, lămpi de 150 de wați, led. Zona va fi monitorizată cu camere video de înaltă rezoluție, cu senzor de mișcare și semnale audio.
”Vor fi amenajate trei zone de adăpost pentru căprioare și cerbii lopătari, inclusiv cu hrănitor și zonă de sare. Un lucru foarte interesant este un sistem de hrănire automatizat, astfel încât, la anumite ore, aceștia să primească mâncare și să primească mâncare în zona foarte facil vizuală pentru cei care se plimbă prin Parcul Monument”, a mai adăugat primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.
În parc vor mai exista și două automate de unde vizitatorii vor putea să achiziționeze, contra unor sume foarte mici, hrană pentru căprioare.