Președintele PNL Brăila își folosește influența pentru a determina ziarele să nu mai scrie despre afacerile familiei lui!

În urma articolului publicat de Jurnalul de Brăila – ”Peste 100 de tone de pește, din lacul Vultureni, vor fi incinerate! Anchetă, privind breșa din canalul de irigații de la Vultureni!” – deputatul Alexandru Popa a trimis un mesaj, unui asociat al publicației, prin care cere să fie retrase acuzațiile cu privire la societatea POPALEX COM SRL. Pentru a susține cauza unei societăți care NU îi aparține, Popa a trimis și o fotografie a unui contract semnat cu ANIF Brăila, la data de 25 iulie 2024, privind alimentarea cu apă a lacului piscicol, cu o perioadă de livrare între 26 iulie și 31 decembrie 2024.

Practic, ceea ce vrea să spună deputatul Popa, este că în urma sesizărilor făcute de fermierii care nu-și mai puteau iriga culturile, dar și a controalelor efectuate de ANIF, societatea a cărui unic asociat și beneficiar este Rădița Popa, mama deputatului, a încheiat în cele din urmă un contract pentru alimentarea legală a lacului.

Aceste informații au fost publicate inclusiv în materialul pe care îl reclamă deputatul Popa Alexandru, prin declarația lui Vasile Turcitu, director ANIF, citat de AGROINTEL.RO: ”Ca să bage apă trebuie să vină la noi, să facă contract, dar oricum nu în campanie. N-au luat apă de acolo câteva luni, acum s-au dus toți, prin desecări să bage apă, că așa li s-a spus în 2022. Acum, au venit ei la ANIF, au sunat la noi să facem contract(…)Cert este că am blocat și nu mai poate umbla acolo”.

Este de apreciat faptul că în urma controalelor, reprezentanții societății POPALEX au decis să încheie un contract cu ANIF, însă întrebarea jurnaliștilor de la AGROINTEL.RO, dar și a a noastră, este: cine plătește pentru apa furată până la descoperirea breșei?


Ce interes are deputatul Alexandru Popa?

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, nu figurează ca asociat sau beneficiar al societății POPALEX COM SRL. Cu toate astea, societatea care îi poartă numele pare să-l urmeze în numeroase controverse.

Într-un interviu acordat către Edupedu.ro, Cătălin Canciu, șeful Inspectoratului Școlar Județean Brăila, în încercarea de a-l scuza pe șeful său de partid, a spus că deputatul are un parteneriat cu școala prin firmele pe care le deține.

”E vorba de școala natală din satul în care s-a născut și trăiește domnul deputat. De asemenea, firmele domnului deputat participă ca partener la ceea ce noi numim învățământ dual. Deci cu alte cuvinte are un parteneriat cu școala(…)E o prezentare biografică a deputatului nu promite nimic”, a declarat Canciu, citat de Edupedu.ro

Pe site-ul Inspectoratului școlar Județean Brăila, la capitolul învățământ dual figurează două clase de învățământ dual la Cireșu, pentru specializările ”agricultor culturi de câmp” și ”mecanic agricol”, ultima fiind înființată la cererea firmei SC POPALEX SRL.

În luna mai, 2023, deputatul Alexandru Popa declara pentru ziarul Obiectiv: ”Compania la care sunt asociat va aloca o sumă de bani prin care se va face dotarea școlii profesionale. Nu poți învăța copiii cum merge un tractor și cum trebuie reparat în fața unui laptop”. Mai mult, deputatul le-a spus redactorilor Obiectiv că va investi între 10.000 și 50.000 euro pentru ca acest proiect al învățământului dual în mediul rural să demareze cu dreptul din toamnă.

Deși nu apare în declarația de avere, societatea POPALEX SRL există. Doar că aceasta este administrată de Toba Gigel, iar unic asociat și beneficiar este Rădița Popa, mama deputatului și soția primarului din comuna Cireșu.

Dincolo de manipularea opiniei publice, prin afișarea unui contract semnat la data de 25 iulie, deși primul articol de presă pe acest subiect – ”Apă de la irigații, deturnată pentru balta de pește a unui politician? ANIF Brăila a dispus verificări în teren!” – a fost publicat în data de 8 iulie 2024, de AGROINTEL.RO, tupeul cu care deputatul Alexandru Popa, președinte al PNL Brăila, încearcă să compromită politica editorială a unei redacții, vorbind în numele unei societăți pe care nu o reprezintă, este de neconceput.

Vă amintim faptul că nu este pentru prima dată când deputatul Alexandru Popa încearcă să ducă un război cu presa locală. Atacurile au pornit după dezvăluirile despre moldovenii aduși să muncească „la negru” la ferma din bani europeni a parlamentarului PNL. Jurnalul de Brăila și DEBRAILA.ro sunt singurele publicații care au scris despre subiect. Liderul PNL Brăila nu a deschis acțiune în instanță, ci a răspuns la dezvăluiri prin atacuri la jurnaliști, chiar în cadrul unei conferințe de presă – o practică pe care, la Brăila, a mai utilizat-o doar fostul baron PSD Gheorghe Bunea Stancu.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry