Un român a fost desemnat caricaturist oficial al Jocurilor Olimpice de vară de la Paris 2024

Maestrul Gogu Neagoe, una dintre personalitățile marcante ale artei și culturii românești, a fost desemnat caricaturist oficial al Jocurilor Olimpice de vară Paris 2024. Printre portretele realizate de Neagoe se numără cele ale sportivilor Pan Zhanle, Kyle Chalmers și David Popovici, Sabrina Voinea, Novak Djokovic.

Gogu Neagoe va lansa un album de caricaturi „Jocurile Olimpice de vară Paris 2024″, care va include reprezentări ale unor personalități și sportivi din cadrul acestui eveniment internațional. Aceste caricaturi vor fi disponibile pe site-urile oficiale ale federațiilor și asociațiilor de fotbal și ale Jocurilor Olimpice.

Gogu Neagoe este una dintre cele mai luminoase stele ale artei din România, cu o carieră bogată și contribuții semnificative la promovarea culturii și a artei în țară și peste hotare și a făcut parte din juriile de la majoritatea festivalurilor județene și naționale, internaționale de muzică folclor și uşoară, Concursul Naţional pentru copii ‘Căluşul Românesc’, Festivalul Naţional – Concurs de Umor „Oltenii &… Restu’ Lumii” şi este iniţiatorul unor evenimente culturale. Acesta și-a dedicat viața pasiunii pentru pictură și caricatură.

Gogu Neagoe caricaturist a absolvit Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova, iar apoi Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” și Facultatea de Drept a Universității din București Născut 4 Octombrie în județul Olt. Cu o experiență vastă în domeniu și recunoașterea la nivel internațional în lumea artei. De-a lungul carierei sale, Gogu Neagoe a participat la numeroase festivaluri expozițiile naționale și internaționale de pictură și caricatură, impresionând publicul și criticii deopotrivă cu creațiile sale ingenioase și pline de caricatură. Lucrările sale au ajuns în colecții particulare din România și din străinătate, consolidându-i reputația ca unul dintre cei mai talentați caricaturiști contemporani. Caricaturile artistului sunt expuse în Australia, SUA, Iran, Franţa, Italia, Germania, China, Japonia, Bulgaria, Belgia, Grecia.

În 2013, artistul a donat 4 lucrări pictate în valoare de 15.000 de euro, la un eveniment social.

Gogu Neagoe a fost invitat să facă parte din juriul Festivalul Folcloric Internațional „Lina Chiralina” – Brăila, desfășurat în perioada 8-12 august 2023.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry