Mulți vor să fie de AUR, după ce Cîrligea a bătut PNL-ul în municipiul Brăila! La plăcinte înainte, la război înapoi!

Deputatul Ciprian Ciubuc a încercat să-i saboteze vizita lui George Simion, candidat la președinția României din partea AUR, miercuri, în orașul Însurăței.

Simion a fost așteptat la Însurăței de actuala echipă de AUR, cea care a bătut Partidul Național Liberal, la votul din 9 iunie, în municipiul Brăila. Printre simpatizanții AUR au fost și aproximativ 50 de persoane, majoritatea din alte localități, care au susținut că sunt membri ai acestui partid, însă și-au manifestat nemulțumirea față de candidatura lui Simion. Alături de ei a fost și deputatul Ciprian Ciubuc, născut în Chișinău, care a fost ales deputat de Brăila, la alegerile parlamentare din 2020.

Pentru că existau informații cu privire la faptul că aceștia nu vor protesta într-un mod pașnic, ”revoluționarii’ lu pește” nu au fost lăsați să intre și să se apropie de viitorul posibil președinte al României.

”Am fost exclus de peste 2 ani în mod nedrept, nejustificat și nestatutar, dar mi-am câștigat calitatea de membru AUR în instanță, prin hotărâre definitivă”, spune deputatul Ciprian Ciubuc, care a fost absent total din Brăila la ultimele două campanii din acest an.

În prag de alegeri parlamentare, Ciprian Ciubuc și-a amintit de Brăila, sperând probabil la un nou mandat de deputat. Forțele de ordine și-au făcut treaba iar evenimentul a decurs fără alte incidente.

Candidatul AUR la președinția României a venit în fața electoratului cu „Planul Simion” – proiectul de candidat la alegerile prezidenţiale care are 200 de puncte. Printre măsurile propuse de preşedintele AUR se numără reducerea numărului de parlamentari la 300, un Guvern suplu cu 12 ministere şi maxim 50 de secretari de stat, tăierea ajutoarele sociale pentru toate persoanele care sunt apte de muncă, muncesc şi vor să muncească, reducerea taxării muncii, „împroprietărirea românilor” – locuinţe pentru români la 35.000 euro sau refinanţarea creditului cu dobândă zero.


Ciprian Ciubuc – urmărit penal pentru distrugere, după ce și-a lăsat oile să pască pe un teren care nu-i aparținea

”La data de 2 iulie 2024, procurorul de caz din cadrul Secţiei de urmărire penală a dispus prin ordonanţă efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un deputat din Parlamentul României sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, iar în cursul zilei de astăzi suspectului i-au fost aduse la cunoştinţă faptele cercetate, încadrarea juridică, data acestora, precum şi drepturile şi obligaţiile procesuale. Totodată, astăzi a fost pusă în mişcare acţiunea penală pentru infracţiunea menţionată”, anunţă Parchetul ICCJ.

Conform informațiilor din presa națională, parlamentarul ar fi chiar Ciprian Ciubuc, ales deputat de Brăila în 2020.

Procurorii afirmă că Ciubuc a distrus o cultură de lucernă și trifoi din satul Gura Văii, comuna Girov, județul Neamț, pe o suprafață de 640 de metri pătrați, care aparținea unui alt proprietar. Prejudiciul estimat de procurori este de 5.000 de lei.

Procurorii subliniază că Ciubuc, în calitate de deputat, beneficiază de imunitate parlamentară doar pentru opiniile și voturile sale politice.

”Deputații și senatorii pot fi urmăriți și trimiși în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, conform art. 23 din Legea nr. 96/2006, dar nu pot fi percheziționați, reținuți ori arestați preventiv sau la domiciliu fără încuviințarea Camerei din care fac parte și fără a se proceda la ascultarea lor”, a mai precizat Parchetul.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry