Răzmeriță, atac la Botea: ”Șeful ISJ este ocupat cu campania electorală, în loc să găsească soluții eficiente pentru elevii din Brăila”

Președintele Pro România Brăila și-a arătat îngrijorarea față de lipsa de interes a guvernanților, dar și a șefului ISJ, cu privire la începerea noului an școlar. Cosmin Răzmeriță spune că Viorel Botea este mai interesat de campanie și alegeri locale dacât de elevii din județ.

”Starea de urgență ne-a demostrat că județul Brăila nu are o infrastructură educațională online!

În condițiile în care se preconizează că anul școlar va întârzia să înceapă, șeful Inspectoratului Școlar Județean este ocupat cu campania electorală, în loc să găsească soluții eficiente pentru elevii din Brăila.

Consiliul Județean și primăriile ar trebui să achiziționeze urgent tablete pentru elevi.

Totodată Guvernul trebuie să fie conștient că școala online pune parinții copiilor din clasele I-IV într-o situatie imposibilă. Practic, unul dintre părinți va fi nevoit să renunțe la job, pe o perioadă nedeterminată, astfel încât copilul să nu rămână nesupravegheat.

Nu putem permite acestui guvern, care ne flutură 80 de miliarde de euro în față, să mai fure 1 an din viața copiilor noștri. Singura soluție de a atrage aceste fonduri este prin proiecte foarte bine puse la punct. Acum este șansa noastră să le redăm copiilor educația de care au nevoie, iar părinților, dreptul la muncă”, spune Cosmin Răzmeriță, președintele Pro România Brăila.

Răzmeriță a salutat intereseul guvernanților față de cele 80 de miliarde de euro pe care România le-a obținut de la Uniunea Europeană, însă a atras atenția asupra faptului că o parte din aceste sume pot merge către digitalizarea sistemului educațional.