Ce risca asistatii care refuza un loc de munca si cum ar putea PRIMARUL sa ajunga sa fie tras la raspundere?

Ce risca asistatii care refuza un loc de munca si cum ar putea PRIMARUL sa ajunga sa fie tras la raspundere?

 

 

Conform initiativei legislative, ”refuzul unui loc de munca oferit sau refuzul de a participa la serviciile pentru stimularea ocuparii fortei de munca si de formare profesionala oferite de agentiile teritoriale pentru ocuparea fortei de munca atrage incetarea dreptului la ajutorul social”.

Initiativa legislativa mai prevede ca, pentru sumele acordate ca ajutor social, una sau mai multe persoane majore apte de munca, raportat la cuantumul ajutorului social din familia beneficiara, au obligatia de a presta lunar, la solicitarea primarului, actiuni sau lucrari de interes local, fara a se putea depasi regimul normal de lucru si cu respectarea normelor de securitate si igiena a muncii.

Primarii au obligatia de a intocmi planul de activitati sezoniere pe baza solicitarilor primite de la persoane juridice, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale sau intreprinderi familiale care au nevoie de forta de munca si functioneaza pe raza unitatii administrativ-teritoriale. Planul de actiune se aproba prin dispozitie a primarului, se afiseaza la sediul primariei si cuprinde activitatile sezoniere, beneficiarii de lucrari, precum si repartizarea persoanelor din familiile beneficiare de ajutor social pentru desfasurarea activitatilor sezoniere.

Daca primarul nu-si indeplineste atributiile, atunci acesta va fi sanctionat cu amenda de la 1.000 lei la 5.000 lei.

Votul in Camera Deputatilor – camera decizionala – a fost 274 pentru, 4 impotriva, 2 abtineri, iar legea urmeaza a fi promulgata de presedintele Klaus Iohannis.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry