Jocurile politice și frustrările unor învinși

Am trăit să o văd și pe asta! Dat afară de foștii aliați politici pentru a îi face loc la conducerea instituției omului lor, celui despre care susține că îi vâna postul, Viorel Botea se aștepta să primească alături de ordinul de demitere și mulțumiri verbale pentru activitatea prestată și bine renumerată, în perioada în care a fost șef al Inspectoratului Școlar Județean! Și de la cine avea această pretenție, evident din partea celor care l-au eliberat din funcție. Și pe care îi acuză că au ales prost momentul și că nu au motivat suficient de bine, a se citi legal, decizia de îndepărtare din funcție. O decizie nemeritată, după părerea lui.

Aici este o treabă încurcată și discutabilă. Știți vorba cu ”Cine sapă groapa altuia”… Cei care sunt dați la o parte de la comandă în urma unor calcule politice defavorabile lor, la un moment dat, sunt revoltați și acuză conspirații de tot felul. Și amestecuri de felurite interese și culori politice. Să nu uităm de vremurile triste pentru el în care fostul și actualul șef liberal al învățământului brăilean tuna și fulgera, cu ani în urmă, după o înlocuire din funcție și vorbea de lipsa de caracter a unora. Da, aveți dreptate, s-a găsit cine să ne vorbească despre caracter!

Dar acest pamflet nu este dedicat lui Canciu, ci lui Viorel Botea. Omului politic Viorel Botea. Un personaj cu rezultate politice relativ modeste care conduce, de foarte mulți ani, filiala județeană a unui partid, care la fiecare alegeri a obținut rezultate care se învârteau în jurul notei minime de trecere a clasei. Dar este mereu bine văzut și apreciat de către politicienii de dreapta și, mai ales, de către cei de stânga. A ajuns la șefia Inspectoratului pe vremea guvernării pesediste. A rămas la conducere pe vremea guvernării liberale. Nu doar datorită calităților sale profesionale și rezultatelor bune obținute.

Acum jocul s-a terminat! Cel puțin deocamdată, domnule Botea. Va trebui să vă mulțumiți cu locul la catedră, în primul rând. Apoi cu cel de consilier județean, în al doilea rând. Aveți multe și mari restanțe față de electoratul brăilean, după primele două mandate, în care susținerea față de șefii pesediști ai Consiliului Județean nu s-a materializat în promovarea vreunei inițiative notabile pe care ați inițiat-o împreună cu al dumneavoastră coleg de suferință politică și administrativă. Retras între timp onorabil și discret. Probabil ostenit după activitatea din Consiliul Județean!

În al treilea rând am aflat, cu nescrisă bucurie, că vă aflați alături de ”personalităţi ale culturii şi spiritualităţii româneşti şi nu numai”, ca să vă cităm, în guvernul ”din umbră” al partidului. Și ați fost ales recent, unul din mulții vicepreşedinți ai partidului, vreo 29 la număr, la nivel naţional. Nu dorim să vă supărăm mai mult decât este cazul și vă dăm dreptate. Alegerea dvs ”este un câştig foarte mare” pentru organizaţia PMP pe care o conduceți. Pentru Brăila poate ar fi fost mai de folos să aveți, la momentul potrivit, oameni în structurile de conducere ale unor instituții locale și naționale. Așa cum au avut colegii dvs de partid gălățeni și din alte județe, anul trecut pe timpul guvernării liberale Orban. Dacă doriți, vă dăm și exemple concrete. Pentru că unii lideri locali s-au agitat să obțină ceva și pentru oamenii lor! Domnule Botea, nu ne îndoim că sunteți un om capabil și cadru didactic apreciat de multă lume, însă anii trec și performanțele politice nu prea vă ajută. Decizia de a merge mai departe pe actuala cale vă aparține!

Acesta este un pamflet și trebuie citit ca atare !

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry