Apă de la canal stradal! Peste 300 de apartamente debranșate în Brăila! Restanțe colosale către CUP Dunărea!

La data de 25 mai 2021, aproximativ 27 de blocuri din municipiul Brăila erau propuse pentru debranșare de la rețeaua de apă, după ce asociațiile de proprietari au refuzat să mai plătească eșalonarea sumelor restante.

În unele dintre aceste cazuri, unde există și suspiciuni de fraudă, iar proprietarii, care au achitat facturile la apă către asociație, au fost îndrumați să facă plângere la Poliție, ori să meargă în instanță, CUP Dunărea a montat canale stradale, conform legislației.

Printre blocurile propuse pentru debranșare de la rețeaua de apă potabilă se numără:

– Lacu Dulce, cu blocurile: A1, A2, A3, A4, A5, A6, A8, A9, A10, A11, A13, A14, A17, A18, A20, A21, B1, B2, B3 ,B4 ,B5

– Viziru III, cu blocurile: E4 – scara 2, 3 și 4 – Din 14.06.2021 a fost montat canal stadal

– Viziru I: 25

– Hipodrom, cu blocurile: O5 și P4 – Din 14.06.2021 a fost montat canal stadal

– Radu Negru: J5 – scara 3

În total, 338 de apartamente din municipiul Brăila au fost debranșate de la apă pentru că înregistrau restanțe colosale la furnizor.

Între timp, doar blocul J5, din Radu Negru și-a achitat restanțele la apă. În cartierele Viziru și Hipodrom s-a recurs la măsura sistării apei potabile și s-au montat canale stradale. În Lacu Dulce, datoriile sunt din 2016 și au ajuns la suma de 720.917,81 lei, din care peste 127 de mii sunt penalități.

CUP Dunărea le-a oferit posibilitatea proprietarilor de a plăti eșalonat datoriile către operator, însă asociațiile de proprietari au plătit în primele luni, după care au încetat să-și mai achite restanțele.

O altă variantă propusă de Companie este branșarea individuală, a fiecărui apartament, la rețeaua de apă potabilă. În acest caz însă, majoritatea locatarilor s-au confruntat cu diferite societăți care au cerut sume foarte mari pentru efectuarea lucrărilor(n.r. între 3000 și 4000 de lei).

Locuitorii care și-au achitat datoriile dar banii nu au ajuns la CUP Dunărea sunt acum disperați! Aceștia cer implicarea autorităților locale pentru a rezolva situația și nu au încredere că Poliția va mai reuși să le recupereze banii.

În cazul altor operatori, cum sunt furnizorii de electricitate sau gaze, sistarea se face pe loc. Legislația spune însă că accesul la apa potabilă este un drept fundamental al omului, motiv pentru care în cazul unor astfel de sistări/debranșări operatorul trebuie să asigure montarea canalelor stradale.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry