Când se va relua traficul pe Calea Galați? Dragomir: ”Există o singură societate în România acreditată să facă sudura liniilor de tramvai”

Licitația a fost câștigată de Asocierea Tancrad SRL- Oldroad Construct SRL, cu suma de 43.967.703,38 lei din care fără TVA 36.947.649,90 lei si 7.020.053,48 lei TVA

Lucrările de modernizare includ: trotuarele, spațiile verzi, locuri de parcare noi în alveolele dintre pomi (pomii uscați vor fi tăiați), înlocuirea conductelor de apă și canalizare la o adâncime de 6 metri, refacerea fundației străzii și asfaltarea integrală, înlocuirea liniei de tramvai cu bandă dedicată, conform impunerilor din ghidul de finanțare europeană.

Constructorul s-a confruntat însă cu o serie de surprize neplăcute, când s-a apucat de înlocuirea conductelor de apă și canalizare. Realitatea de la fața locului nu corespunde cu cea transmisă de furnizorii de apă și gaze.

”A existat o perioadă destul de mare, de întrerupere a lucrărilor, ca urmare a faptului că atunci, în anii 1960-1970, când s-a construit acest bulevard, nu au existat documente tehnice, proiecte. În momentul în care au început săpăturile, s-a constatat că anumite conducte de canalizare sau de gaze nu figurau deloc pe schițe sau nu erau amplasate conform proiectelor pe care le-am primit de la furnizorii acestora(…)

În principiu noi ne dorim să se finalizeze până la finalul anului. Există posibilitatea ca zona carosabilă să fie finalizată, urmând ca linia de tramvai să se finalizeze în funcție de unele chestiuni tehnice. Betonul pentru linia de tramvai trebuie să rămână, cred că trei săptămâni, neatins, fără trafic. Sudura liniilor liniilor de tramvai trebuie făcută la o anumită temperatură și există în România o singură societate acreditată să facă această sudură.

Deși au fost aceste întârzieri foarte mari, ei vor încerca să recupereze din timp, pentru montarea liniei de tramvai. Cert este că vom avea cu siguranță calea de rulare, pentru autoturisme și autobuze, finalizată până la finalul acestui an”, a declarat primarul Marian Dragomir.

Edilul a declarat că și această lucrare de investiții va fi fazată, reușind astfel să salveze câteva milioane bune din bugetul local. Investițiile în infrastructură vor fi astfel continuate și pe următorul exercițiu financiar.

”Pentru că era un impact foarte mare pe bugetul local, s-a agreat de comun acord cu Agenția de Dezvoltare Regională să se fazeze. Astfel, diferențele de preț, care erau finanțate din bugetul primăriei, să fie acoperite din fonduri europene”, a declarat primarul Dragomir.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry