Cerem cu ”de toate”, dar nici gunoiul nu suntem în stare să-l aruncăm civilizat! Colectarea selectivă rămâne un vis frumos!

Cerem cu ”de toate”, dar nici gunoiul nu suntem în stare să-l aruncăm civilizat! Colectarea selectivă rămâne un vis frumos!

 

 

În ciuda faptului că au fost prinse persoanele care au dat foc la modulele de colectare selectivă, administrația locală se confruntă în continuare cu probleme, în ceea ce privește modalitatea de colectare selectivă.

În Brăila, sunt încă persoane care refolosesc sacul de gunoi, astfel că, aceștia aruncă deseurile direct cu găteata în container, sau păstrează sacul pentru a-l refolosi.

Încă mai sunt persoane în municipiul Brăila care nu au învățat că gunoiul se pune într-o pungă și punga respectivă se aruncă în modulul respectiv. Ei se duc și aruncă gunoiul cu găleata și atunci este normal ca acele containere să fie murdare. Dar cei de la firma de salubritate au dispoziție să le curețe la aproximativ 10-11 zile, prin rotație, pe toate. În perioada următoare vom analiza și ceea ce înseamnă acele gunoaie care se depozitează lângă module, deoarece le-am văzut și eu. Niciodată n-o să încapă un scaun sau o canapea într-un modul modern, la fel cum nu încăpeau nici în vechile containere. De asemenea, foarte multe dintre containerele respective sunt goale, iar gunoiul este depozitat alături pentru că mai sunt unii dintre noi mai puturoși, mai leneși, care nu ridică acel capac ca să depoziteze gunoiul acolo sau nu rup o lădiță în două ca să intre în containerul respectiv”, a declarat primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

Șeful administrației locale spune că va continua procedura de înlocuire a tuturor tomberoanelor din oraș cu astfel de module.

 

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry