Consiliul Județean Brăila are pregătite 55 de utilaje care să intervină pe drumurile județene în această iarnă

Săptămâna trecută, în cadrul Colegiului Prefectural, vicepreședintele Consiliului Județean, Ionel Epureanu, a prezentat măsurile instituției cu privire la întâmpinarea sezonului rece.

Menționăm faptul că inastituția Consiliului Județean are semnat un acord cadru cu Tancrad şi Euro Building pentru deszăpezirea drumurilor județene.

Vom avea două baze de sprijin, la Baldovineşti şi Vădeni şi cinci puncte de lucru în teritoriu care cumva se identifică cu zonele cu probleme din anii anteriori. Experienţa din iernile serioase pe care le-am avut ne-a sugerat că trebuie să avem utilajele exact acolo unde sunt problemele cele mai mari. Deci vom avea bază de sprijin la Făurei pentru zona drumurilor judeţene 203 – 203S şi toate segmentele din colţul acela: Galbenu, Vişani, Jirlău, Făurei.

De asemenea, pentru zona de Sud vom avea bază la Dudeşti şi vom acoperi zona Dudeşti, Ciocile, Bărăganul, Roşiori. Vom avea bază la Tufeşti pentru Drumul Bălţii. De asemenea, pentru Drumul Ianca – Șuţeşti, alt segment vulnerabil, avem serviciul nostru de întreţinere şi alt punct de lucru exact la jumătatea distanţei dintre Ianca şi Șuţu. Deci vom interveni operativ. Problema este că acolo avem lucrări de investiţii în desfăşurare în momentul acesta şi nu ştim dacă drumul va fi operabil pe timp de iarnă, dar vom stabili împreună cu Poliţia acest lucru.

De asemenea, mai avem la Racoviţa, pentru partea de Nord un punct. Şi zona Vădeni de unde vor pleca în segmentul Gemenele, Romanu, Mărtăceşti, iarăşi o zonă vulnerabilă. Ieri am primit o informare de la cele două firme. Stocurile de materiale sunt pregătite. Utilajele sunt în număr de 51, la care se adaugă cele 4 ale Serviciului de întreţinere al Consiliului Judeţean. în concluzie, suntem pregătiţi”, a declarat vicepreședintele Epureanu.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry