Distributia gazelor in Lacu Sarat! Urmeaza atribuirea contractului de concesiune

Distributia gazelor in Lacu Sarat! Urmeaza atribuirea contractului de concesiune

 

 

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei(ANRE) a publicat astazi anuntul privind avizarea studiului de fezabilitate, intocmit in vederea demararii procesului de concesionare a serviciului public de distributie a gazelor naturale in satul Lacu Sarat, apartinator comunei Chiscani, Judetul Braila.

Primaria Comunei Chiscani anunta cetatenii satului Lacu Sarat ca s-a obtinut avizul ANRE necesar initierii procesului de atribuire a concesiunii serviciului public de distributie a gazelor naturale in satul Lacu Sarat, comuna Chiscani, judetul Braila. Urmatorul pas este initierea demersurilor necesare pentru atribuirea contractului de concesiune de catre Ministerul Energiei! Doamne Ajuta!”, se arata pe site-ul Primariei Chiscani.

Presedintele CJ, Iulian Chiriac s-a aratat sceptic in ceea ce priveste numarul de utilizatori ai serviciului de distributie a gazelor in judetul Braila. Motivul il reprezinta faptul ca exista deja comune, care desi beneficiaza de utilitati, cum sunt gazele sau canalizarea, duc lipsa de utilizatori. Asta deoarece, oamenii s-au convins de costurile mari si de lipsa eficientei unei centrale pe gaz in mediul rural.

Inseamna ca se poate! Eu va spun ca si acest serviciu de gaze, va fi unul la fel de costisitor ca si canalizarea. Exemplul cel mai bun vi-l dau la comuna Silistea, unde au gaze trase. In primul an s-a racordat toata lumea si cand au inceput sa vina facturile, au inceput sa scada utilizatorii. Pentru ca una este factura la casa, unde trebuie sa incalzesti cu gaze si ai pereti exteriori si alta este sa iti vina factura la bloc. Toata lumea se bucura ca avem gaze, insa costurile sunt destul de mari”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Braila.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry