Investitii majore in Spitalul Judetean! I.Chiriac: “Sectia ATI o putem compara cu cea de la Floreasca!”

Investitii majore in Spitalul Judetean! I.Chiriac: “Sectia ATI o putem compara cu cea de la Floreasca!”

 

 

Consiliul Judetean anunta investitii majore in reabilitarea Spitalului Judetean din Braila, incepand de la alimentarea cu energie electrica si pana la ultima mana de var, din saloane. Presedintele CJ, Iulian Chiriac a dezvaluit pasii pe care institutia ii urmeaza pentru ca reabilitarea sa fie facuta atat din punct de vedere al eficientei, cat si al legalitatii.

Cum putem noi sa dezvoltam acel spital, cand el nu are toate utilitatile la capacitate maxima si ma refer la alimentarea cu energie electrica. Acel post de transformare este din 1970. Deci noi acum, in sedinta asta am rectificat bugetul si am dat drumul la tot ce inseamna experti, sa vedem cat ne costa partea de reabilitare si vom lansa D.A.L.I.-ul pentru reabilitarea a tot ce inseamna energie electrica si alimentare cu energie electrica, pentru modernizarea acestui post de transformare, pe termen mediu si lung”, a declarat presedintele Consiliului Judetean.

6 centrale termice noi, in Spitalul Judetean

Pacientii si cadrele medicale au semnalat de-a lungul timpului faptul ca in Spitalul Judetean, pe perioada iernii, este frig. Nu este un secret faptul ca cei care ramaneau internati in iernile geroase, erau indrumati sa-si aduca de acasa haine groase sau paturi, cu care sa se inveleasca.

Centralele termice, pentru ca pacientii s-au plans de faptul ca iarna, agentul termic nu face fata la incalzirea spitalului, le vom schimba pe toate. Am revizuit D.A.L.I.-ul, este lansata la spital procedura pentru achzitionare de 6 centrale termice si reabilitarea cosului de fum. Am lansat la Consiliul Judetean cele doua D.A.L.I.-uri pentru reabilitarea ambelor corpuri: A si B. Trebuie sa stim cat trebuie sa investim acolo cu reamenajarea grupurilor sanitare, a saloanelor, absolut tot de la parter pana la etajul sapte. Adica ne dorim sa facem totul pe o strategie, sa avem tot ce inseamna utilitati, dupa care incepem sa reabilitam toata cladirea”, spune presedintele CJ.

Cardiologie, Pediatrie si Blocul Operator

Lucrarile la extinderea Blocului Operator au inceput in 2012. Proiectul a avut mari intarzieri si in ciuda faptului ca la finalul lui 2015, Blocul Operator era finalizat, aceasta si-a dovedit inutilitatea. Atunci s-a descoperit ca instalatia electrica a spitalului nu putea face fata consumului intregului Bloc Operator, Ambulatoriului si aparatelor CT si RMN. Cu un astfel de precedent, actuala conducere a Consiliului Judetean nu vrea sa repete greselile din trecut. Presedintele a sustinut ideea unei expertize care sa dovedeasca clar in ce conditii se pot aduce imbunatatiri atat din punct de vedere al constructiei, cat si a aparaturii folosite in Spitalul Judetean.

Asta nu inseamna ca nu continuam investitiile care au fost lasate in urma. In momentul de fata, sectia de Cardiologie si Pediatrie speram cat mai curand sa fie functionala, dupa expertiza necesara. Vom face inclusiv contracte de mentenanta pentru aparatura de acolo. Blocul Operator merge inainte, vom da drumu la partea de proiectare, la partea de sterilizare, fiind o sectie importanta din spital, pentru ca, daca instrumentele nu sunt sterilizate, operatiile nu sunt reusite si o sa vorbim iar de infectii”, a adaugat Iulian Chiriac.

I.Chiriac: “Sectia ATI o putem compara cu cea de la Floreasca!”

Cladirea Sectiei ATI a fost ridicata in perioada 2011 – 2013, dupa care s-a trecut la dotarea acesteia cu aparatura de ultima generatie, astfel ca sectia este una dintre cele mai moderne din tara, conform declaratiilor presedintelui CJ Braila.

Sectia ATI, cu bune cu rele, am inaugurat-o cu toate ca ei nu vroiau si este o sectie foarte moderna, o putem compara cu cea de la Floreasca. Lucram in continuare, pentru ca asa au fost facute proiectele atunci, normativele medicale s-au schimbat, dar vom reabilita si vom reface si acel lift, care face legatura intre ATI si Blocul Operator”, a declarat presedintele CJ.

Nu aceleasi cuvinte de lauda le-a avut presedintele fata de colegii consilieri din opozitie. Francisk Iulian Chiriac a reclamat faptul ca, desi la comisii consilierii opozitiei isi dau avizul pe proiecte, in cadrul sedintelor de Consiliu Judetean, acestia isi manifesta dezacordul, fata de proiectele pe care le-au avizat initial, aducand un mare deserviciu intregii institutii.

Consilierii din opozitie, au fost consilieri si cand s-au ocupat de proiecte. Mi se pare inuman sa vii si sa tipi in gura mare, ca nu stiu ce se intampla acolo, atat timp cat ei au votat acele proiecte”, a inchiat presedintele CJ, Iulian Chiriac.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry