Gestionarea deșeurilor inerte! Unde le depozităm, în Brăila?

Obiectivul principal al tratamentului deșeurilor este recuperarea, evaluarea sau eliminarea acestora, neutralizarea posibilelor substanțe toxice pe care le conține și valorificarea la maxim a materiei prime.

Ce sunt deșeurile inerte?

Deșeurile inerte sunt acelea care nu suferă nicio transformare semnificativă fizică, chimică sau biologică, nu se dizolvă, nu ard, nu reacționează în niciun fel fizic sau chimic, nu sunt biodegradabile, și nu afectează alte materiale cu care vin în contact, într-un mod care să poată duce la poluarea mediului sau să dăuneze sănătății omului.

Datorită naturii sale, deșeurile inerte nu sunt nici solubile, nici combustibile, și nici nu reacționează chimic, fizic sau mecanic, atunci când intră în contact cu mediul sau cu alte materiale. Nici ele nu sunt biodegradabile, deși deoarece sunt inofensive, pot fi folosite ca materiale de umplere pe șantierele de construcții, de unde și importanța recunoașterii lor și gestionării corespunzătoare.

Prin urmare SUPAGL Brăila pune la dispoziție tuturor utilizatorilor Serviciului public de Salubrizare al Municipiului Brăila, persoanelor fizice sau juridice.

Deșeuri acceptate: pământ excavat, betoane sparte(cu dimensiuni maxime de 50x50cm) cărămizi, resturi de țiglă, deșeuri rezultate din amenajarea interioară și exterioară a locuințelor.

Regulament:

– se va respecta Regulamentul Zonei de umplutură, afișat la intrarea în perimetru

– administratorul zonei va verifica încărcătura din mijlocul de transport în vederea încadrării în codurile acceptate la descărcare

– se înregistrează în Registru de evidență și se face plata în cazul în care nu există contract de prestări servicii încheiat cu SUPAGL

Recomandare:

– pentru transportul deșeurilor puteți apela la serviciile operatorilor de salubrizare, delegatari în municipiul Brăila, respectiv: SC ECO SA, SC BRAICATA SRL, SC RER Ecologic Service SRL

– tarifele aplicate de către operatori sunt aprobate prin HCLM nr 807/21.12.2020 și cuprind colectarea, transportul și depozitarea astfel: 111,79 lei/mc, 71,65 lei/to, 2,87 lei/sac de 40 kg(tarife pentru persoane fizice – deșeuri rezultate exclusiv din construcții, amenajări interioare sau exterioare). Tarifele nu inculd TVA.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry