Investitii majore in spitalele din Braila

Investitii majore in spitalele din Braila

 

 

In urma discutiilor iscate in ultima sedinta a Consiliului Judetean, cu privire la echipamentele invechite si serviciile oferite in spitalele din Braila, social-democratul Francisk Iulian Chiriac a confirmat primul pas facut de institutia pe care o conduce.

 “Am semnat contractul cu Ministerul Sanatatii, referitor la 18 miliarde de lei, in care sunt cuprinse urmatoarele echipamente: aparatul nou de radioterapie pentru tesuturi moi, ca sa nu il mai luam pe cel de la Slobozia din 1970 si vom cumpara unul nou nout, generatie 2018, ecograful 4D, mult asteptat si mai sunt doua – trei lucruri, dar nu vom ramane acolo, vom lua bani si din excedentul Cosiliului Judetean si vom merge cam pana la 35-40 de miliarde, sa luam ce si-au dorit medicii”, a precizat presedintele Consiliului Judetean Braila.

Daca in februarie vorbeam de o investitie de 100 de miliarde, acum se pare ca ministerul este dispus sa dea doar 18 miliarde. Cu toate astea, Consiliul Judetean doreste sa intervina din bugetul local, cu o suma cel putin egala, astfel incat dorintele medicilor vis-a-vis de echipamentele necesare sa prinda contur.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry