ITM Brăila: ”NU există cadrul legal cu privire la faptul ca angajatul să fie condiționat de către angajator să se VACCINEZE anti-COVID!”

Una dintre întrebările care apar tot mai frecvent în contextul în care România este afectată de pandemia de coronavirus este aceea potrivit căreia angajatorul ar putea obliga salariatul să se imunizeze împotriva virusului.

Într-un comunicat anterior am atras atenția angajatorilor asupra legalității măsurilor care pot fi luate la întoarcerea lucrătorilor la locul de muncă, în urma infectării cu Sars-Cov2.

Prin urmare, vă informăm că nu există cadrul legal cu privire la faptul ca angajatul să fie condiționat de către angajator să se vaccineze anti-COVID pentru a-și desfășura activitatea la locul de muncă. Astfel, acest aspect referitor la obligarea angajaților să se vaccineze este o măsura abuzivă din partea angajatorului”, a declarat Liviu Arhire, șeful ITM Brăila.

Așa după cum a declarat șeful DSU, Raed Arafat: „Vaccinul anti-COVID nu va fi obligatoriu, iar statul vrea să convingă populația să se vaccineze printr-o informare corectă și transparentă. Nu se va merge pe vaccinarea obligatorie, se merge pe vaccinarea voluntară și pe convingere.

Chiar și Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu este de acord cu obligativitatea vaccinării împotriva COVID-19 și este de părere, mai degrabă, că este necesară o informare corectă despre vaccinurile anti-COVID.

Ne foloseşte mai mult să le prezentăm oamenilor datele şi beneficiile şi să-i lăsăm pe ei să decidă”, a precizat Mike Ryan, directorul executiv al Programului OMS pentru urgenţe sanitare, în cadrul unei conferinţe de presă la Geneva.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry