Iulian Chiriac: ”Este inadmisibil ca un om politic să facă astfel de afirmații(…) Sunt demersuri legale pentru orice proiect european. Adică nu îți dă banii înainte și pe urmă tu îi cheltui”

Iulian Chiriac: Este inadmisibil ca un om politic să facă astfel de afirmații(…) Sunt demersuri legale pentru orice proiect european. Adică nu îți dă banii înainte și pe urmă tu îi cheltui”

 

 

 

De cealaltă parte, administrația județeană condamnă faptul că liberalii se folosesc de orice mijloace pentru a bloca acest proiect, sau pentru a induce false declarații în opinia publică.

Corina Crețu s-a referit probabil la faptul că nu s-a depus partea de decontare. Sunt anumite etape care trebuie urmate. Trebuie să tinem cont că anul acesta trebuie terminată partea efectivă de proiectare. În paralel se fac exproprierile, descărcări de sit arheologic și mutarea de utilități. În momentul în care se vor finaliza aceste lucruri, se vor depune facturile pentru decontare la Comisia Europeană, este foarte simplu. Sunt demersuri legale pentru orice proiect european. Adică nu îți dă banii înainte și pe urmă tu îi cheltui. Cei care se lăudau, că cunosc proiecte europene, habar nu au de nimic, nici măcar de modalitățile de plată și de decontarea unui proiect european”, a declarat Iulian Chiriac, președintele Consiliului Județean Brăila.

Iulian Chiriac a explicat faptul că proiectul va fi finanțat după finalizarea lui. Momentan se lucrează la etapele premergătoare.

Podul se face, este în descărcare de sit arheologic, avem un contract semnat, în luna octombrie trebuie să se termine, studiile geo sunt făcute. Nu știu despre ce vorbesc liberalii. Contractul a fost semnat. Acum sunt etapele premergătoare, respectiv – descărcare de sit arheologic s.a.m.d. După ce se finalizează astea, se depun toate pentru a lua banii. Nu poți să iei banii înainte ca să faci ceva. Acest proiect merge mai departe”, a explicat președintele.

Președintele Consiliului Județean a condamnat atitudinea oamenilor politici care, în opinia lui, nu fac altceva decât să manipuleze opinia publică și încearcă să blocheze proiecte, care aduc beneficii județului.

Acest proiect trebuie să meargă mai departe și merge mai departe, cu toate barierele care vin în primul rând de la oamenii politici. Este inadmisibil ca un om politic să facă astfel de afirmații, atât timp cât vorbim de un proiect de infrastructură major pentru județul nostru”, a atras atenția Chiriac.

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry