Primarul își ia măsuri de siguranță: ”În situația în care un operator câștigă licitația și ulterior se retrage din contract(…) trebuie să avem și cu cine să intervenim”

Primarul își ia măsuri de siguranță: ”În situația în care un operator câștigă licitația și ulterior se retrage din contract(…) trebuie să avem și cu cine să intervenim”

 

 

Implementarea operatorului unic de salubritate, în județul Brăila, are desigur și beneficii, însă primarul Marian Dragomir vrea să fie sigur că orașul nu va avea de suferit, dacă operatorul unic nu își va face treaba.

Primarul a precizat că municipalitatea mai are în vedere, anul acesta, şi modernizarea societăţii locale de colectare a gunoiului de la populaţie, SC ECO SA, prin cumpărarea a două maşini noi de gunoi, a 600 de containere, a unei maşini de aspirat frunze, a unei automăturătoare şi a unui tractor cu remorcă. Licitațiile în acest sens au fost finalizate, însă nu au fost lipsite de contestații.

Acesta este motivul pentru care noi am insistat atunci să facem această investiție la Eco. În situația în care un operator câștigă licitația și ulterior se retrage din contract, nu este suficient ca, în acest caz, Consiliului Județean, care este titular de contrac, să aibă posibilitatea de a aplica penalități, sau alte tipuri de sancțiuni acelui operator, ci trebuie să avem și cu cine să intervenim. În acest caz, Consiliul Județean va organiza o nouă licitație”, a declarat primarul Marian Dragomir.

Chair dacă Consiliul Județean nu poate să renunțe la implementarea operatorului unic, pentru că au fost acceaste deja fonduri europene în acest sens, rămâne de stabilit care va fi procedura de încasare a taxei pe salubritate în județ.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry