La mijlocul lunii august încep lucrările la B-dul. Independenței! Până atunci se va turna asfalt pe Cuza! Vezi aici, alte proiecte în stadiul de execuție!

De la Calea Călărașilor și până la Calea Galați, Bulevardul Cuza va fi asfaltat în cel mai scurt timp, pentru a deservi traficului care va fi redirecționat de pe Bulevardul Independenței, la mijlocul lunii august, când vor începe lucrările de modernizare. Lucrările sunt realizate de firma ”Micatis” SRL Brăila, printr-un un contract multianual cu administrația locală, pentru lucrări de întreținere și reparații a străzilor din municipiu.

Modernizarea Bulevardului Independenței se va face cu fonduri europene și presupune: modernizarea sistemului rutier destinat transportului în comun – tramvaie; înlocuirea stâlpilor, firului contact şi sistemul de prindere al acestuia; modernizarea staţiilor – peroanelor – de tramvai; înfiinţare de sistem E-Tiketing; modernizarea părţii carosabile destinate traficului de autovehicule; înfiinţare de piste pentru biciclişti; modernizarea trotuarelor şi aleilor din parc; lucrări de amenajare a două fântâni arteziene noi; modernizarea fântânii arteziene existente; locuri de parcare noi; modernizarea spaţiilor verzi şi înfiinţarea unui sistem de irigaţii inteligent aferent acestora; relocarea cablurilor aeriene în subteran; amenajare de mobilier urban (bănci, coşuri de gunoi, parcări biciclete şi stâlpi de iluminat pietonal în parc; ridicarea căminelor de vizitare la cota curentă şi înlocuirea capacelor existente cu unele noi).

Au început lucrările și pe Bulevardul Cuza, având în vedere faptul că este necesar să turnăm două straturi de asfalt, să reașezăm bordurile și ulterior să reabilităm total zona pietonală de pe mijlocul bulevardului, ca urmare a faptului că noi estimăm ca la mijlocul lunii august, primul tronson din Bulevardul Independenței, situat între Calea Călărașilor și Școlilor, va fi închis ca urmare a lucrărilor de reabilitare pe fonduri europene. Știți că la Bulevardul Independenței avem înlocuirea totală a liniei de tramvai, asfalt nou, zonă pietonală reabilitată, cu două fântâni tematice, pistă pentru biciclete, trotuare noi și spații verzi și deasemenea crearea unui număr de 605 locuri de parcare.

La Baldovinești (n.r. Șoseaua Baldovinești) s-a finalizat raportul procedurii, încă nu putem să dăm numele câștigătorului, au fost doi participanți la licitație. Licitația a avut observatori de la Agenția Națională de Achiziții Publice, suntem în perioada în care așteptăm să vedem dacă cel care nu a fost desemnat câștigător va depune sau nu contestație”, a declarat primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

Edilul a vorbit și despre alte proiecte, aflate în diferite stadii de execuție, care sunt realizate atât din fonduri europene cât și din bani de la bugetul local.

Două dintre șantierele pe care dorim să le vizităm astăzi sunt finanțate și din bugetul Primăriei municipiului Brăila și mă refer la noul Centru de Taxe și Impozite situat pe Bulevardul Independenței și la Căminul Cultural din cartierul Chercea, lângă care se va amenaja și un parc de joacă pentru copii.

Vom vizita două grădinițe și internatul de la Liceul cu Program Sportiv și o parte din zonele degradate, care au fost inventariate astfel, în municipiul Brăila, și care se reabilitează pe fonduri europene. Pentru lucrările care nu sunt eligibile din fonduri europene, la grădinițele respective, Primăria municipiului Brăila a alocat bani pentru investiții, către aceste proiecte care se află în diferite stadii de contractare, sau execuție lucrări”, a declarat primarul Marian Dragomir.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry