Podul peste Dunăre – între ”ciolaniadă”, neputință sau rea-voință?!

Președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac, consideră că actualul Guvern stagnează intenționat construcția drumurilor care fac legătura cu podul peste Dunăre. Chiriac spune că sunt zone, libere de sarcini, în care Ministerul Transporturilor s-ar putea apuca de treabă, însă președintele consideră că guvernanții sunt mai ocupați cu ”ciolaniada” decât cu proiectele de infrastructură rutieră.

Un alt subiect foarte important, despre care eu vorbesc de mai bine de un an, de când s-a instaurat guvernarea PNL, este podul peste Dunăre. Și am spus-o de mii de ori, că acest proiect încearcă să-l stagneze, iar plata nu o va deconta PNL-ul ci noi toți, pentru că orice zi de întârziere, vor fi bani plătiți de statul român, nu de PNL. Nu știm cine este managerul de proiect, nu au mai venit, nu se consultă… este un proiect pe care ni l-am dorit noi, brăilenii, dar este un proiect necesar pentru țară.

Dacă la partea de pod, domnul ministru al Transporturilor, chiar cu gurița lui a declarat, că va fi un muzeu, partea de drumuri încă stagnează și nu știm în ce direcție se îndreaptă. Nici măcar nu vin cu soluții alternative pentru că avem sectoare care sunt libere de sarcini și pot începe acolo, prin certificate de urbanism sau autorizații de construcții, să construiască efectiv. Este o secretomanie de nedescris”, spune Iulian Chiriac.

Președintele CJ Brăila consideră că actuala coaliție de guvernare are alte preocupări în această perioadă, interesul brăilenilor și al românilor fiind în plan secund.

Principalul lor subiect este doar împărțirea pe funcții și așteaptă ciolaniada prefecților, subprefecților, inspectorilor, a secretarilor de stat, să-i dea afară, în loc să se gândească la proiectele pe care le avem de făcut pentru cetățenii județului Brăila”, a declarat președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac.

În ciuda faptului că ”pe hârtie” s-au făcut primii pași spre concretizarea drumurilor expres, în teren nu mișcă niciun utilaj în acest sens.

De ce nu ne gândim la drumurile care fac legătura cu acest pod, Brăila – Focșani și Brăila – Buzău. Trebuie să avem o parte de infrastructură foarte sănătoasă, astfel încât această zonă să devină un pol de atragere a investitorilor”, a adăugat președintele CJ Brăila.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry