Prefectul Brăilei: ”Nu comentez decizia Curții Constituționale(…) revenim la valorile amenzilor din vechea ordonanță!”

Curtea Constituțională a decis, miercuri, că cele 300.000 de sancțiuni date de polițiști în această perioadă sunt ilegale și pot fi contestate.

Nu comentez decizia Curții Constituționale, însă vreau sa fac un apel la braileni, și sunt sute de mii cei care au respectat restricțiile, fără să se pună în situația de a fi amendați.

Fiți în continuare responsabili și respectați măsurile atât de necesare în vremurile grele pe care le traversăm! Dacă până acum avem o situați bună la Brăila, vi se datorează în mare masură!

Haideți să avem grijă de sănătatea noastră și a celor dragi nouă! Trebuie să trecem cu bine această criză, până la capăt!

Totodată, pentru cei mai puțin responsabili, vreau să fac următoarea precizare: decizia CCR de astăzi anulează Ordonanța nr. 34/2020 care modifică Ordonanța de Urgență privind starea de urgență, asta însemnând că revenim la valorile amenzilor din vechea ordonanță!”, spune prefectul Cătălin Boboc.

Liderii opozitiei din Parlament au elaborat un proiect de lege prin care toate sancțiunile date în perioada stării de urgență vor fi anulate automat.

Inițiativa a fost anunțată de Călin Popescu-Tăriceanu, pe rețelele de socializare. Acesta a precizat că ALDE, PSD şi Pro România au elaborat un proiect de lege prin care majoritatea amenzilor date în perioada stării de urgenţă să fie anulate, în mod automat, ca să nu blocheze instanțele de judecată.