Președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac, s-a alăturat campaniei ”Vinerea Verde”!

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a lansat în luna martie campania ’’Vinerea Verde’’, o inițiativă menită să reducă poluarea cauzată de transportul cu mașinile personale în marile orașe. Această campanie încurajează utilizarea transportului alternativ de către angajații din instituțiile publice în scopul reducerii poluării și implicit, a emisiilor de carbon.

Președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac, s-a alăturat acestei campanii și a venit cu autobuzul la muncă, în această dimineață.

Vinerea verde nu este o campanie PSD, dar este o campanie în care PSD se implică activ și am făcut-o și eu astăzi, alături de alți colegi din țară.

Și nu, nu este nimic ieșit din comun să mergi cu mijloace de transport în comun, cu bicicleta sau mai nou cu scutere și mașini electrice, dar este o necesitate și prin această acțiune ne dorim să dăm un exemplu.

Am mai spus și în alte rânduri că protejarea mediului trebuie să ocupe un loc important pe orice agendă a liderilor politici. Cei care îmi urmăresc activitatea știu că nu este singura acțiune de mediu în care mă implic și cu siguranță nici ultima.

Dar este important cu toții să conștientizăm cât de esențial este să privim aceste acțiuni cu simț de răspundere, pentru viitorul nostru, dar mai ales al copiilor noștri.

Eu îmi doresc ca această acțiune să fie bine primită de toți membrii comunității, un model de urmat și de reprezentanții altor instituții dar și de cetățenii care, în mod frecvent, folosesc autoturismele, astfel încât efortul de limitare a emisiilor nocive să aibă efectul scontat, ba chiar să devină o obișnuință pentru toată lumea”, a declarat președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac.

”Vinerea Verde” își propune ca până la sfârșitul acestui an, cel puțin unul din patru angajați să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun și să renunțe astfel, pentru o zi, la autoturismul personal.