Prima căruță confiscată! Dragomir: ”În filmare se vede clar cum, de la violență, făptașii trec la rugaminți”

Tot astăzi a fost confiscat și primul autoturism, în Brăila

Prima căruță confiscată de inspectorii Gărzii de Mediu! Alături de Poliția Locală, Garda de Mediu Brăila i-a surprins pe doi bărbați care descărcau deșeuri, din căruță, pe domeniul public. La prima vedere, bărbații au devenit agresivi, unul din ei punând mâna pe lopată. După ce au văzut că treaba devine serioasă, au început să-i roage pe inspectori să le lase calul.

În filmare se vede clar cum, de la violență, făptașii trec la rugaminți. Nu ne mai impresionează nimic. Nu mai aruncați gunoi ca să vă păstrați mașina sau căruța.

Gata, AJUNGE !!! Dacă vrem un oraș curat trebuie să luăm atitudine !!!

Dacă cumva… credeți că acești indivizi au aruncat acum prima dată gunoiul pe câmp, nu este asa… pe 05.02.2021 au mai fost prinși și amendați cu 1.000 de lei fiecare. Acum vor avea ce povesti la cei ca ei”, spune primarul Marian Dragomir.

Primarul spune că cei care nu își vor plăti amenzile vor fi executați silit sau vor fi puși să presteze muncă în folosul comunității.

Dacă cumva credeți că nu vor plăti amenzile… nu este așa! Vor fi executați silit (dacă au bunuri în proprietate sau venituri) sau dați în judecată (dacă nu au bunuri în proprietate sau venituri) pentru ca amenzile să se transforme în ore de muncă în folosul comunității… nu mai scapă niciodată!!! 30 de ani primaria a adunat gunoiul de pe domeniul public… Ei au depozitat la loc… Ne-am săturat să strângem după ei!!! 30 de ani mass-media, instituțiile publice și ONG-urile au încercat să facă educație… Ei au continuat să arunce… Noi să stângem… Cu acei bani puteam face altceva!!! 30 de ani am pierdut vremea … Uneori, civilizația se impune prin masuri dure! Acum amendăm și confiscam!!!”, a declarat primarul Marian Dragomir.

Ce se va întâmpla cu căruța și autoturismul care au fost confiscate astăzi, ne spune tot Marian Dragomir, primarul municipiului Brăila: ”Mijloacele de transport auto confiscate vor fi vândute și veniturile vor intra la bugetul național (nu la cel local, dar nu acest lucru contează) iar căruțele vor fi distruse. Ca și în alte situații delicate, avem puterea de a lua cele mai dure măsuri. Ne asumăm și aceste lucruri”.

La momentul actual, în Brăila, sunt montate și funcționează 360 de camere de supraveghere. Până la finalul anului în curs, Primăria intenționează să mai monteze alte 200 de camere.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry