Primăria municipiului Brăila acordă în mod gratuit ajutoare de urgență pentru încălzire, constând în lemne de foc în cantitate de 2000 kg!

Lemnele provin din toaletările și doborârile de arbori, realizate în scopul asigurării măsurilor privind siguranța persoanelor, care pot fi afectate de ruperile și desprinderile arborilor și elementelor acestora.

În sezonul rece anterior 2022 – 2023 cantitatea de lemne de foc acordată a fost de 1500 kg/persoană singură sau familie.

Cantitatea de lemne de foc acordată a fost majorată la 2000 kg iar transportul lemnelor la domiciliul beneficiarului cât și debitatul acestora sunt decontate de către Primăria municipiului Brăila prin Direcția de Asistență Socială.

Ajutorul de urgență constând în lemne de foc se acordă de cel mult două ori pentru perioada sezonului rece (noiembrie anul curent – martie 2024) iar cererile se pot depune pe tot parcursul anului la serviciul public de asistență socială.

Ajutorul de urgență constând în lemne de foc se acordă familiilor și persoanelor singure, care realizează venituri nete lunare pe membru de familie de până la 1898 RON inclusiv, iar pentru anumite situații întemeiate și bine motivate se poate acorda acest sprijin și persoanelor care realizează pe membru de familie un venit superior celui stabilit.

În sezonul rece anterior au fost acordate un număr de 30 de ajutoare de urgență pentru lemne de foc.

În momentul de față Direcția de Asistență Socială Brăila are o cantitate de 86 de tone de lemne de foc de esență moale provenită din toaletările și doborârile de arbori, realizate și colectate de pe teritoriul municipiului Brăila.

Cererile se depun la sediul Direcției de Asistență Socială situat pe strada Școlilor numărul 64.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry