Primarul a mers la protestul micilor producători! S-a stabilit reorganizarea tarabelor astfel încât fiecare comerciant să-și poată vinde marfa!

Restricțiile Guvernului Orban i-au scos în stradă pe comercianții din Piața Halelor. Primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, a venit cu soluții concrete astfel încât producătorii șă-și poată vinde în continuare marfa.

Cei care funcționează în spațiile închise și cei care vând la tarabă, sau la vitrină frigorifică, în spațiile închise, din păcate având în vedere prevederile legale, va trebui să le oferim o alternativă. Vom pune la dispoziția lor tarabe în exteriorul piețelor, căsuțe în mod gratuit, din partea Primăriei, din moment ce nu vom mai organiza Târgul de Crăciun, le vom pune oamenilor la dispoziție căsuțele. Cei care au rulote vor avea posibilitatea să și le amplaseze în aceste zone. Vom asigura branșamente electrice pentru ei, astfel încât să nu li se strice produsele de origine animală. Așa este normal. Comercianții aveau în hală energie electrică și trebuie să aibă și în exterior”, a declarat primarul Marian Dragomir.

În urma consultărilor cu micii producători primarul a hotărât ca amplasarea căsuțelor și tarabelor să fie făcută în dreptul parcării din Piața Halelor, pentru a nu produce aglomerarea inutilă în zona de pește.

Pentru cei care vând în interior și au magazinele toate în lateral, magazine care se pot închide, cu ruloruri sau cu ușă, vom propune să-i păstrăm acolo unde sunt, fiind exact aceleași condiții ca și în mall. Cu un acces coordonat în piață o să-i ajutăm și pe micii producători”, spune primarul Marian Dragomir.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry