Primarul Dragomir vine cu clarificări: ”Singura implicare a lui Canciu pentru primirea unor sume de bani mai mari a fost în ziua de salariu!”

Primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, spune că repartizarea inițială de către Ministerul Finanțelor prin ANAF a banilor reprezentând costul standard per elev pentru grădinițe, scoli și licee a generat o supărare foarte mare deoarece sumele alocate nu ajungeau pentru plata utilităților. Astfel, unele școli riscau să fie închise, elevii forțați să facă școală online sau repartizați și îngrămădiți la alte școli.

”Procedura este următoarea: Ministerul Educației trimite către Ministerul Finanțelor sumele. Ministerul Finanțelor propune Hotărârea de Guvern. Guvernul aprobă și trimite către ANAF. ANAF Brăila împarte banii pe trimestre și transmite sumele către primării(conform adreselor anexate). Primăriile nu opresc nici măcar 1 leu și exact aceeași suma o retransmit către unitățile de învățământ.

Directorii școlilor au solicitat bani mai mulți motivând facturile enorme care au venit pentru încălzire.

Primăria Brăila le-a dat dreptate și a susținut alocarea unor sume mai mari în primul trimestru, transmițând solicitări către Ministerul Finanțelor și ANAF(conform adreselor anexate).

ANAF a reanalizat alocarea sumelor după adresele Primăriei Brăila și a retransmis sume mai mari către unitățile de învățământ (conform adresei anexate)”, a transmis primarul Marian Dragomir.

M.Dragomir: ”Primăria Brăila va transmite o adresa scrisă Ministerului Educației privind modul în care Canciu Cătălin, care este concomitent inspector școlar și consilier municipal a încercat blocarea alocării suplimentare de bani de la guvern pentru școli!”

Reamintim că în ședința de ieri a Consiliului Local Municipal, liberalii NU au votat ”pentru” proiectul care prevedea includerea în bugetul local a banilor alocați de la Guvern pentru plata facturilor la gaze, energie electrică, telefonie, internet, laboratoare elevi, materiale de curățenie aferente unităților de învățământ din municipiu.

Inspectorul școlar Canciu care ar fi trebuit să se implice era plecat la plimbare în Portugalia pe banii școlilor. Trist, penibil dar adevărat. Toate aceste demersuri pentru alocarea unor sume mai mari au fost făcute doar de Primăria Brăila și școli. Singura implicare a lui Canciu pentru primirea unor sume de bani mai mari a fost in ziua de salariu !!!

Cu aceste aspecte procedurale clarificate sunt convins că după citirea acestui material, inspectorul școlar Canciu își va lua notițe cum se repartizează banii din costul standard per elev astfel încât să nu mai fie prins și data viitoare cu lecția neînvățată.

Din păcate pentru el, marți, zi cu ghinion, Primăria Brăila va transmite o adresa scrisă Ministerului Educației privind modul în care Canciu Cătălin, care este concomitent inspector școlar și consilier municipal a încercat blocarea alocării suplimentare de bani de la guvern pentru școli, fapt care ar fi condus la închiderea școlilor prin neplata facturilor pentru încălzire, iluminat, internet, etc și ar fi crescut sumele datorate prin acumularea de penalități.

Vom vedea dacă ministrul își va mai asocia imaginea cu un astfel de personaj sau va elibera învățământul brăilean de această dictatură a incompetenței”, a declarat primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry