Reabilitarea Stadionului Municipal! Primăria va demara licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate!

Vești bune pentru iubitorii fotbalului din Brăila! Primăria a alocat din bugetul anului 2021 sumele necesare pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții – Stadion Municipal.

Mai departe, studiul va fi trimis către Compania Națională de Investiții cu speranța că va primi cofinanțarea necesară, astfel încât Stadionul Municipal să fie reabilitat și modernizat.

Stadionul Municipal, în momentul de față, este într-o stare în care are nevoie de reabilitări. Noi am inclus în buget suma pentru întocmirea studiului de fezabilitate, a DALI-ului, sau a proiectării – faza I, cum se spune, dar dumneavoastră nu ați votat acest buget. Știți că nu ați votat bugetul. În concluzie, consilierii care au votat acest buget vor avea, alături de aparatul tehnic al Primăriei, satisfacția relizării acestui studiu de fezabilitate, care va fi depus la Compania Națională de Investiții, ca urmare a faptului că Primăria municipiului Brăila nu deține în momentul de față, în buget zeci sau sute de milioane de euro, necesare pentru reabilitarea stadionului.

Toți banii pe care îi avem, știți foarte bine cum au fost redirecționați, în această perioadă, către investiții în infrastructură, parcuri de joacă pentru copii, modernizarea școlilor. Ca urmare a faptului că investiția la un stadion este una foarte mare, noi ne dorim ca această investiție să fie făcută de Compania Națională de Investiții, a declarat primarul Marian Dragomir.

Primarul a amintit de faptul că un alt obiectiv de investiții, din ramura sportivă, realizat prin CNI, își așteaptă finalizarea de câțiva ani. Mai mult, în campania alegerilor locale de anul trecut, președintele PNL, Ludovic Orban, alături de actualul secretar de stat Cătălin Boboc, le promiteau brăilenilor că lucrările se vor debloca iar bazinul își va deschide porțile către doritori. După 8 luni de zile, de la acele declarații, încă se lucrază la Bazinul Olimpic.

Jurnalul de Brăila a făcut mai multe solicitări către CNI, în ceea ce privește stadiul lucrărilor la bazin, însă după primele răspunsuri evazive, CNI nu a mai răspuns solicitărilor noastre.

Acum, ca un fel de înțepătură, sper să nu mai vină unii care să se afișeze în poze, în fața Bazinului Olimpic, care are niște întârzieri foarte mari datorită Companiei Naționale de Investiții și să spună că de a doua zi, fiind campanie electorală, se deblochează lucrările și să mai treacă încă 8 luni de atunci și Bazinul Olimpic să fie în același stadiu.

Eu vă informez pe toți că Primăria Municipiului Brăila este la zi cu plata către Compania Națională de Investiții, în ceea ce privește Bazinul Olimpic. Acolo investițiile au stagnat nu din vina Primăriei ci a CNI-ului. Sper să nu avem o situație similară și la Stadionul Municipal, iar CNI-ul, indiferent de cei care sunt astăzi la guvernare sau cei care vor veni, să finanțeze și acest obiectiv din municipiul Brăila, la fel cum au făcut în alte municipii”, a declarat primarul Marian Dragomir.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry