S-au demarat procedurile de relocare a utilităților la podul peste Dunăre!

Președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac, împreună cu primarul Marian Dragomir și vicepreședintele Ionel Epureanu au mers într-o vizită de lucru la pod, pentru a discuta cu reprezentanții firmelor de construcții despre implementarea procedurilor de relocare a utilităților.

În primă fază vor fi relocate rețelele de electricitate și telefonie, după care urmează și restul companiilor să găsească cele mai bune soluții de relocare.

”Mobilizare generala pe tema relocării rețelelor electrice și de telefonie, împreună cu primarul municipiului, Dragomir Viorel Marian și vicepreședintele Consilului Județean Brăila, Epureanu Ionel.

Lucrare avansată care prinde contur – pentru prima oară construcția piciorului podului este vizibilă pentru trecători.

Vor fi două turnuri de aproape 200 de metri înălțime de care se vor prinde două cabluri de oțel care vor susține un tablier metalic de peste 20.800 de tone. Între cele două turnuri deschiderea podului va fi de aproape 1.120 de metri, puțin mai mică decât deschiderea celebrului pod Golden Gate din San Francisco”, a declarat președintele Iulian Chiriac.

264 imobile și terenuri, în suprafaţă totală de 127.882 mp teren, au fost expropriate de pe raza localităților Brăila, Vădeni, Smârdan și Jijila. Despăgubirile întârzie să apară deși Guvernul a aprobat suma de 2774 mii lei, cu acest scop.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry