Semaforizarea din Braila – disputa in CLM

Semaforizarea din Braila – disputa in CLM

 

In cadrul sedintei Consiliului Local Municipal, liberalii au ridicat problema semaforizarii din municipiul Braila. In ciuda faptului ca administratia locala incearca sa fluidizeze traficul prin montarea de noi semafoare, cele vechi nu isi mai fac treaba.

“Va rog sa aveti in vedere ca anumite semafoare din municipiul Braila, care au cromometru se defecteaza, nu mai sunt montate pe pozitii si cred ca le-a venit timpul sa fie schimbate, sau reconditionate”, i-a atras atentia consilierul PNL Petrica Popa, viceprimarului Alexandru Jantea.

A urmat un schimb de replici intre viceprimar si consilierul liberal, care au avut la baza cunostintele tehnice pe care le detine, sau nu Alexandru Jantea, in ceea ce priveste semaforizarea din municipiu.

“Directia de tehnica pe care eu o am in coordonare s-a ocupat intr-adevar de investitia cu privire la montarea acelor semafoare. Inlocuirea corpurilor, imbatranite din punct de vedere moral se afla in subordinea SUPAGL-ului si eu consider ca dumneavoastra, ca si consilier local ar trebui sa cunoasteti acest lucru”, a raspuns Alexandru Jantea.

 

 

Pe Facebook insa, brailenii nu sunt tocmai incantati de noile semafoare care spun ei, mai mult incurca decat ajuta.

“Uite amplasarea unui semafor suplimentar la stanga pe Dorobanti cu 1 Decembrie a facut ca, coada de masini sa ajunga la strada Albinei, ceea ce nu a fost niciodata asa. Noi soferii evitam strazile adiacente ce sunt libere intradevar, dar sunt libere pentru ca sunt toate praf, pline de gropi, ne hodorogim masinile si le evitam, logic ne imbulzim pe bulevarde”, a declarat un brailean care a postat si o poza in care se vede traficul ingreunat.

La aceeasi postare, o braileanca a facut apel catre autoritati sa ia masuri pentru a muta statia de taxi, de la intersectia Bulevardului Dorobanti cu Strada Republicii.

“Pe toata lungimea Str. Dorobanti sunt 3 benzi. Dar degeaba. ptr ca prima banda e ocupata de masini parcate si la intersesctia cu 1 Decembrie e nenorocita aia de statie de taxi care tine prima banda ocupata permanent. Oare nu se poate muta statia pe str. Rosiorilor? Conform codului rutier, nu ai voie sa opresti la mai putin de 25 m de intersesctie, dar sa mai si stationezi ore in sir…”, a postat o braileanca.

 

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry