Candea: “Controlul care a inceput este unul absurd”

Candea: “Controlul care a inceput este unul absurd”

 

In urma unui articol aparut in presa locala, conform caruia Muzeul Brailei “Carol I” ar fi incheiat un contract de prestari servicii de curatenie in valoare de peste 600.000 de lei, pentru o perioada de 8 luni, Ionel Candea, directorul institutiei a sustinut o conferinta de presa pentru a clarifica lucrurile.

Din declaratiile lui Candea reiese faptul ca cele 26 de persoane, contractate pentru curatenie, asigura si supravegherea vizitoatorilor si a exponatelor timp de 8 ore pe zi, conform programului pe care il are institutia.

“Mai bine de jumatate de hectar de curatat, de intretinut, cum vedeti aici, e vorba de vitrine, de curatarea vitrinelor, dar care inseamna 8 ore, acelea pentru supraveghere. Ori controlul, care a inceput, este unul cu totul si cu totul absurd. Este evident ce facem, este evident ca suma este una… Ma rog, prin licitatie publica realizata”, a declarat Ionel Candea.

In urma dezvaluirilor facut de presa locala, presedintele Consiliului Judetean a luat masura imediata de a cere un audit la Muzeul Brailei “Carol I”, fapt care este considerat absurd de conducerea muzeului. Mai mult, Ionel Candea a declarat ca in caietul de sarcini este precizat clar faptul ca firma care a castigat licitatia se ocupa din surse proprii de asigurarea materialelor de curatenie.

 

 

In ceea ce priveste cele 26 de persoane care timp de 8 luni asigura curatenia si supravegherea, Candea a marturisit ca ele sunt platite la randul lor de catre firma contractata cu salariul minim pe economie.

“Pai ce sa facem? Nu trebuie pazite? Si trebuie sa intelegeti un lucru si cred ca presa stie lucrul asta, toate aceste servicii au fost externalizate prin lege de statul roman, nu eu am vrut lucrul asta. Cine imi da mie 26 de supraveghetoare, daca cer Consiliului Judetean sa-mi dea. Este absurd! Nu da nimeni. Dar controlului daca ii spui cica ‘pai da ati cerut?’. Adica pur si simplu esti luat peste picior. Eu asa consider”, a adaugat seful muzeului.

In concluzie, la finaul celor 8 luni de zile, Muzeul Brailei “Carol I” va fi nevoit sa scoata iar la licitatie acest serviciu, pentru ca este evident ca angajatii pe care ii are in prezent nu pot sa faca fata la curatenia si supravegherea celor 10 imobile, in care isi desfasoara activitatea si nici nu au cum sa faca acest lucru, fiind angajati pe alte posturi, decat cele mentionate.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry