Încă din 2016 s-a conceput un plan de dezvoltare a Spitalului Județean de Urgență pentru îmbunătățirea sănătății locuitorilor județului. Pe lângă investițiile firești în dezvoltarea spitalului (blocul operator, sterilizare, preluarea și continuarea investițiilor nefinalizate), s-a hotărât modernizarea infrastructurii electrice, alimentarea cu agent termic, aceste lucruri fiind în momentul de față în stadiul de avizare și documentare din partea experților.
”Sistemul sanitar a fost, încă de la început, o prioritate pe agenda mea de lucru. Mi-am propus ca în acest mandat, spitalele care se regăsesc în subordinea CJ Brăila să intre într-un proces de reabilitate și modernizare pentru a crea un sistem de sănătate mult mai aproape de standardele europene.
Ne putem mândri cu :
– O clădire care deservește ATI la standarde europene
– 11 săli de operație ultra-moderne,
– Un bloc operator complet nou și performant
– Echipamente medicale performante achiziționate din surse proprii și co-finanțare de la Ministerul Sănătății până în 2019.
Corpul A al Spitalului Județean va beneficia printr-un proiect european de aproximativ 8 milioane de euro, de saloane moderne, cu tot ce este necesar pentru ca pacienții să fie cazați în condiții optime.
Corpul B, sau Spitalul 3 așa cum îl știți cei mai mulți dintre dvs., va intra și el într-o reabilitare pe un proiect cu o valoare de aproximativ 16 milioane de euro.
Trebuie să știți că avem un plan foarte bine pus la punct pentru a aduce cea mai mare unitate spitalicească din judet, la standarde europene.
Spitalul TBC a beneficiat de achiziționarea sediului (aproximativ 900.000 euro), lucru indispensabil pentru derularea modernizării acestuia. La această dată este în curs de execuție DALI pentru aducerea acestei unități spitalicești la standarde europene. Dispensarul TBC este un alt proiect în care Consiliul Județean Brăila a atras investiții. La acest moment, clădirea situată pe str. Belvedere a trecut printr-un amplu process de reabilitare interioară și funcționează ca ambulator pentru Spitalul TBC dar și dispensar. Valoarea lucrărilor, până la acest moment, se ridică la suma de aproximativ 1,6 milioane euro.
Brăilenii au la dispoziție și un angiograf, care va fi pus în valoare printr-un contract de colaborare cu un centru universitar din București, cu specializare în cardiologie și angiografie.
Am atras spre Brăila medici tineri, foarte bine pregătiți. Pentru ei am creat un mediu de lucru profesionist dar și locuințe de serviciu, așa cum mi-am propus în 2016. Și nu ne oprim aici. Tot pentru ei Consiliul Județean Brăila va mai construi un bloc nou, de 16 locuințe, cu aceeași destinație.
Eforturile noastre s-au concentrat și pe Serviciul de Ambulanță Județean, care în acest mandat și-a suplimentat, cu sprijinul CJ Brăila, parcul auto cu 18 ambulanțe noi, 1/3 din numărul total de autospeciale și a beneficiat de reparații la clădire”, spune președintele Consiliului Județean Brăila.
În contextul pandemiei de coronavirus, Consiliul Județean Brăila a alocat până în prezent circa 3 milioane de euro din bugetul propriu pentru spitalele pe care le are în coordonare. Astfel, a fost amenajat un spațiu special pentru funcționarea laboratorului de biologie moleculară în cadrul corpului D al Spitalului Județean de Urgență Brăila – locul unde este instalată linia de testare.
”Pe lângă investițiile firești în dezvoltarea spitalului (blocul operator, sterilizare, preluarea și continuarea investițiilor nefinalizate), s-a hotărât modernizarea infrastructurii electrice, alimentarea cu agent termic, aceste lucruri fiind în momentul de față în stadiul de avizare și documentare din partea experților.
- Peste 1,5 milioane de euro pentru achizitia de echipamente medicale.
- Modernizarea si dotarea sectiei ATI – aproximativ 3,5 milioane de euro.
- S-a reusit finalizarea a 31 de apartamente tip ANL pentru medici, din care 12 au fost deja repartizate medicilor tineri
- 1,5 milioane de euro pentru modernizarea si echiparea Unitatii de Primiri Urgente.
- Au fost alocati bani pentru proiectare si executie (DALI) în vederea reabilitării corpului A (finalizat), corpului B si spitalului de Pneumoftiziologie
- Aparatura medicala achizitionata de Consiliul Judetean si in cofinantare cu Ministerul Sanatatii in valoare de peste 3,5 milioane de euro
- Consiliul Judetean Braila a alocat aproximativ 1,2 milioane euro pentru reabilitarea termincă a Spitalului Judetean si achizitia a 6 centralele termice noi.
- S-au facut deja toate demersurile necesare pentru construirea a inca 16 apartamente tip ANL pentru medici.
- Finalizare bloc operator corp A cu 11 sali de operatie moderne
- Modernizare/igienizare corp A
- Cardiologia și Pediatria Spitalului Județean a fost preluată de la constructor,lucrările la corpul de legătură dintre Spitalul Județean de Urgență Brăila și noua Secție de Cardiologie – Pediatrie, fiind in executie. – Corpul E functioneaza in momentul de fata ca sectie COVID.
- S-a finalizat lucrarea privind inelul de incendiu exterior al Spitalului Județean Brăila.
- Am cumparat clădirea din strada Campiniu, nr. 21, acolo unde funcţionează Spitalul de Pneumoftiziologie.
- Am alocat bani pentru reabilitarea dispensarului TBC
- În contextul pandemiei de coronavirus, Consiliul Județean Brăila a alocat până în prezent circa 3 milioane de euro din bugetul propriu pentru spitalele pe care le are în coordonare din care 500.000 euro – conform HCJ nr. 68/25.03.2020 – sumă alocată pentru achiziționarea unei linii de testare formată din aparat Real Time PCR și a unui număr de 9.000 de teste pentru acest echipament
- Am amenajat un spațiu special pentru funcționarea laboratorului de biologie moleculară în cadrul corpului D al Spitalului Județean de Urgență Brăila – locul unde este instalată linia de testare.
- Reabilitare parcare corp B (fostul spital 3) si corp D – maternitate”, spune președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac.