“Taurul” a fost donat Brailei! Se cauta loc pentru amplasarea lui

“Taurul” a fost donat Brailei! Se cauta loc pentru amplasarea lui

 

 

 

Taurul din fonta, a fost executat in Austria, in anul 1907, la comada Ordinului Macelarilor din Braila. Pentru o buna perioada de timp acesta a reprezentat emblema abatorului, urmand sa fie uitat de autoritati intr-un depozit.

In 2015, consilierul, pe atunci local si liberal, Simona Draghincescu a atras atentia fostului primar Aurel Simionescu de importanta acestei statui si in special de faptul ca erau la acea vreme persoane interesate ca “Taurul” sa ajunga la fier vechi.

“De-a lungul timpului, domnule primar, v-am trimis documente oficiale prin care va solicitam sa aveti o discutie cu cel care detine in custodie taurul de la fostul SINCAR, e vorba de lichidatorul CET, doamna Potop. L-am gasit, l-am pozat, se afla intr-o magazie si va rog foarte mult sa-l luati pentru ca nu cred ca ar trebui dat la fier vechi”, spunea in 2015 Simona Draghincescu.

Astazi, consilieri locali au votat pentru perfectarea unui parteneriat intre Municipiul Braila si Asociatia “Club Rotary” cu privire la acceptarea, sub forma de donatie, a operei de arta “Taur”.

“Ei au achizitionat aceasta statuie din fondurile proprii, urmand ca noi sa ne ocupam de restaurarea ei, pentru ca are nevoie de interventii pe o anumita zona si de asigurarea cheltuielilor pentru amplasare. Amplasarea se va face acolo unde se va propune si noi vom fi de acord cu majoritatea”, a declarat primarul Marian Dragomir.