Telegondola Dunării – un proiect care se regăsește în Strategia de Dezvoltare a municipiului Brăila!

În ultima ședință de Consiliu Local Municipal, consilierul Ionel Alexandru a propus construirea unei telegondole pe malul Dunării, care să aibă un traseu de-a lungul falezei. Proiectul este unul interesant și se regăsește inclusiv în Strategia de Dezvoltare a municipiului Brăila, însă, după cum a precizat chiar primarul Marian Dragomir, prioritățile sunt altele.

”Am reușit să pregătesc un amendament, nu am avut posibilitatea să îl inițiez legal, dar am să vi-l prezint. Proiectul se numește ”Telegondola Dunării” și propune construirea unei facilități moderne și inovatoare pe Faleza Dunării din Brăila. Acest proiect are ca scop principal promovarea potențialului turistic și dezvoltarea infrastructurii locale, oferind o experiență unică și spectaculoasă pentru localnici și turiști”, a declarat Ionel Alexandru. Consilierul spune că un astfel de proiect va atrage un flux constant de turiști și va stimula economia locală.

Primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, a recunoscut că proiectul se află în Strategia de Dezvoltare a municipiului, însă administrația locală are alte priorități. Edilul a atras atenția asupra faptului că nu se poate vorbi despre telegondolă în Brăila, în timp ce încă există străzi neasfaltate.

”Mulți s-au gândit înaintea dvs. și ne-au prezentat acest proiect care într-adevăr poate fi un proiect inovator, care să pună în valoare faleza, reabilitată de Primăria municipiului Brăila. Am considerat că acest proiect trebuie să mai aștepte, pentru că dvs. mă criticați pe mine pentru că am asfaltat. Da! Este nevoie să asfaltăm în Chercea acum și lucrăm la lucrurile acestea, pentru că nu putem să ne plimbăm cu telegondola pe faleză și să avem străzi cu noroi în cartierele orașului.

După ce terminăm infrastructura din oraș, într-adevăr putem să ne gândim la proiecte frumoase, inovatoare, pentru turiști. Dar, până să ajungem acolo, să plătim între 10 și 12 milioane de euro, ca să ne plimbăm pe Dunăre, trebuie să mai lucrăm în oraș. Acesta este adevărul, dincolo de orice alte speculații”, a declarat primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry