Trei drumuri expres dintr-un singur sens giratoriu! Consiliul Județean are în vedere o nouă centură a Brăilei pe 4 benzi!

Președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac ar vrea ca toate drumurile expres să plece dintr-un singur sens giratoriu, în apropiere de comuna Cazasu. Pentru a modifica astfel infrastructura rutieră este nevoie și de o nouă șosea de centură a Brăilei, pe patru benzi.

Astfel, intrarea pe cele trei drumuri expres Brăila-Buzău, Brăila-Focșani și Brăila-Galați ar urma să se facă dintr-un singur sens giratoriu. Cel mai probabil, intrarea pe drumul podului peste Dunăre va fi legată de drumul expres Brăila-Galați.

”Ne dorim un drum expres care să nu treacă prin localități, să fie nișat efectiv pe A2 și pe podul de la Drajna, astfel încât să iasă foarte pe bine la granița cu Călărași, spre Chiciu(…)

Ne dorim un sens mare giratoriu, ca din acel sens mare giratoriu să pornească cele trei drumuri expres. Se lucrează la Brăila-Focșani, avem Brăila-Buzău și acest drum care îl facem pe ADI. Sensul giratoriu va fi undeva în partea stângă a comunei Cazasu”,

a declarat președintele Consiliului Județean Brăila.

La data de 14 aprilie 2022 a fost semnat certificatul de urbanism pentru drumul expres Brăila-Focșani, în scopul elaborării studiului de fezabilitate şi proiectului tehnic de execuţie. Finanţarea contractului în valoare de 15 milioane de lei va fi asigurată din fonduri europene nerambursabile, studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic de execuţie având un termen de realizare de maximum 24 de luni.

Pentru că în zona polului de dezvoltare Brăila – Galați sunt în proiectare sau în lucru mai multe drumuri cu configurație 2×2 de Drum Expres, precum Drum Expres și Pod peste Dunăre Brăila – Tulcea, Drum Expres Brăila-Galați și alte două Drumuri Expres de la Buzău și Focșani la Brăila, Consiliul Județean Galați a lansat o licitație pentru proiectarea unui drum de legătură între Drumul Expres Brăila – Galați și Centura municipiului, șosea care va fi alternativa la DN 25 Șendreni – Galați.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry