Tribunalul i-a respins cererea! Cândea NU se întoarce la Muzeu!

Fostul manager al Muzeului Brăilei ”Carol I”, prof. univ. dr. Ionel Cândea, a acționat în instanță Consiliul Județean, cu speranța că Tribunalul Brăila va cere anularea actului prin care a fost demis. Ghinion! Tribunalul Brăila a respins ca neîntemeiată cererea fostului manager, iar Cândea rămâne să formuleze apelul la Galați.

Reamintim faptul că managerul Ionel Cândea a fost demis la mijlocul lunii aprilie, după ce a refuzat să fie evaluat de către o comisie națională.  Cândea le-a reproșat colegilor lui că nu au niciun drept să-l evalueze. Drept urmare, managerul a obținut nota 2,54 și a pierdut implicit conducerea muzeului.

După 32 de ani la conducerea Muzeului ”Carol I”, Cândea nu a ales o ieșire onorabilă din viața publică.

De altfel, în ultimii ani, atât conducerea Consiliului Județean cât și consilierii județeani au semnalat o serie de nereguli în ceea ce privește actul managerial desfășurat la Muzeul Brăilei.

Ionel Cândea este absolvent al Facultăţii de Istorie a Universităţii Bucureşti (1972) şi lucrează la Muzeul Brăilei din anul 1975, pe care îl conduce în calitate de director din anul 1989. Membru corespondent al Academiei Române din iunie 2016, Ionel Cândea este profesor universitar şi conducător de doctorate la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi din 2003, membru al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România (2011) şi fost preşedinte al Comisiei Naţionale a Muzeelor şi Colecţiilor din România (2005-2009).

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry