VIDEO – Administrația locală își dorește aspiratoare stradale! Firmele de salubritate sunt invitate să-și cumpere singure!

Administrația locală își dorește aspiratoare stradale! Firmele de salubritate sunt invitate să-și cumpere singure!

 

 

 

Consilierul PND Bogdan Botea a facut propunerea în cadrul ședinței Consiliului Local Municipal. Acesta a sugerat ca aspiratoarele să fie achiziționate din bugetul SPUAGL, mai precis din bugetul local. Primarul Municipiului Brăila, Marian Dragomir, l-a contrazis.

Procedura este total diferită. În municipiul Brăila, în vremuri de demult, serviciul de salubrizare a fost delegat unui număr de 3 societăți. Aceste trei societăți sunt cele care trebuie să cumpere aspiratoarele stradale. Noi am fost deja cu un pas înaintea propunerii dumneavoastră, când am aprobat majorarea capitalului social la societatea ECO, care este acum în procedură de semnare a contractului, pentru că au încheiat achiziția, pentru o mașină de aspirat frunzele de pe stradă. Propunerea dumneavoastră, din păcate, nu o putem include la bugetul Primăriei Municipiului Brăila, ca urmare a faptului că SUPAGL-ul nu poate da unei societăți pe acțiuni, chiar dacă aceasta aparține Primăriei, cu titlu gratuit, să folosească aceste asipratoare stradale. Este nevoie să majorăm eventual capitalul ei, ca aceasta să-și cumpere, iar la cele două societăți private, în niciun caz”, a explicat Marian Dragomir(declarația completă în video).

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry