VIDEO: Cartierele rezidențiale – între dezvoltatori și speculanți! Primăria nu poate să asfalteze pe proprietate privată!

Problemele cartierelor rezidențiale din Brăila sunt departe de a fi rezolvate. Întrebat de lipsa asfaltului în cele mai multe dintre ele, primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, a făcut diferența între dezvoltatori și speculanți.

”Sunt străzi care au fost preluate de Primăria municipiului Brăila însă prioritatea este în ordinea construirii cartierelor, sau a străzilor respective, deoarece și dânșii plătesc taxe și impozite la bugetul local. Nu este corect ca unii cetățeni, care așteaptă asfalt de 80 de ani, să fie săriți ca să asfaltăm un cartier nou făcut… de cinci, zece ani de zile. Mai sunt și străzi private pe care dezvoltatorii nu le-au predat Primăriei municipiului Brăila și este obligația lor, dar aș vrea să mai facem o deosebire între dezvoltatorii imobiliari și speculanții imobiliari”, a spus primarul Marian Dragomir.

În plus, există probleme privind proprietatea privată a unor drumuri pe care Primăria nu poate să le asfalteze pentru că nu le are în administrare, iar în alte cazuri, mai grave, constructorii nu au respectat dimensiunile străzilor, iar acestea nu vor putea fi preluate de administrația locală.

”Speculanții imobiliari sunt cei care vând loturile de teren și nu mai predau terenuri către Primărie sau dispar, așa cum sunt foarte multe cazuri în municipiul Brăila”, a mai declarat primarul.

În ceea ce privește cartierul Teiului, noul cartier rezidențial de la capătul Vidinului, edilul spune că străzile sunt private și nu vor putea fi asfaltate până nu vor intra în administrarea Primăriei.

Primarul Dragomir spune că se lucrează la asfaltarea tuturor străzilor din Brăila, însă această asfaltare se va face ținând cont de vechimea lor și a cartierului din care fac parte.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry