WC-ul de 1.636 €/mp a ajuns la 400 de lei! Panturu: “Ca primar ma intereseaza siguranta copiilor!”

WC-ul de 1.636 €/mp a ajuns la 400 de lei! Panturu: “Ca primar ma intereseaza siguranta copiilor!”

 

 

Scandalul iscat de toaleta scolii din localitatea Tepes Voda a fost aplanat in ultima sedinta de Consiliu Judetean, de catre primarul comunei Movila Miresii, Dumitru Panturu. Acesta e explicat faptul ca s-a produs o eroare de proiectare, iar pretul real pe metru patrat de toaleta este de 400 de lei.

“Daca va uitati la costurile standard care sunt 1600 de lei pe metru patrat, la Movila Miresii pentru scoala costurile standard sunt de 400 de lei, deci de patru ori valoarea mai mica. S-a recunoscut greseala, am fost in concediu la momentul respectiv, s-au depus documentatiile ca sa ne asociem mai repede, sa dam drumu la treaba pentru ca nu este grup sanitar in scoala. S-a strecurat o gerseala de proiectare, dar nicidecum nu s-a facut cu intentie, cu ideea ca cineva vrea sa traga mai multi bani de la Consiliul Judetean, se construieste scoala si un grup sanitar. Suntem una din putinele comune unde avem grupul sanitar in exterior, suntem tara europeana si nu are niciun rost, la 50-60 de copii cati sunt acolo, sa isi faca nevoile in curtea scolii. Este normal si logic sa aiba o toaleta in interiorul scolii. Ca primar ma intereseaza siguranta copiilor”, a declarat Dumitru Panturu in cadrul ultimei sedinte a Consiliului Judetean.

 

 

Primarul a tinut sa precizeze faptul ca nu poate sa retraga niciun articol din devizul de lucrari, pentru ca in acest caz el personal va fi tras la raspundere, nu consilierii care voteaza sau institutia Consiliului Judetean. In plus, scoala din Tepes Voda nu a primit autorizare tocmai din acest motiv, pentru ca nu are un grup sanitar in cladire, iar cei aproximativ 60 de elevi sunt nevoiti sa iasa in curtea scolii pentru a folosi toaleta.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry