Opozitia respinge atacurile unui inceput de campanie electorala

Opozitia respinge atacurile unui inceput de campanie electorala

 

 

Liberalii braileni au fost acuzati in nenumarate randuri de faptul ca au demarat o campanie electorala, prin incercarea de a modifica in plan local legi nationale.

Deputatul liberal, Antoneta Ionita considera ca menirea unui ales local este de a se lupta cu sistemul in folosul cetatenilor care l-au ales, indiferent de culoare politica.

“Partidul National Liberal, ca lider al opozitiei din Romania nu face altceva, atat la nivel local, cat si la nivel national, decat sa traga semnale de alarma privind derapajele sau deciziile strambe luate de actuala putere. La Braila, consilierii locali si judeteni ai PNL isi fac treaba de alesi locali, prin implicarea directa in problemele comunitatii. In urma contactului permanent cu brailenii, au venit cu propuneri de proiecte, au amendat o serie de abuzuri ale administratiei locale majoritare PSD. Doua dintre cele mai importante demersuri s-au concretizat in reducerea taxei de salubrizare si a taxei pe apa de ploaie, platite lunar de braileni. A lupta pentru eliminarea unor taxe abuzive, cum este cea a apei de ploaie, nu inseamna campanie electorala, ci sa-ti intelegi menirea de ales local”, a declarat deputatul liberal Antoneta Ionita.

Cu toate astea, liberalii vor sa mearga si mai departe, cu un referendum la initiativa cetateaneasca, pentru demiterea primarului si dizolvarea Consiliului Local Municipal.

Potrivit art. 55, alineat 3 din Legea 215/2003, referendumul pentru dizolvarea consiliilor locale se organizeaza ca urmare a cererii adresate in acest sens prefectului de cel putin 25% din numarul cetatenilor cu drept de vot inscrisi pe listele electorale ale unitatii administrativ-teritoriale. In acest caz, referendumul este valabil daca s-au prezentat la urne cel putin jumatate plus unu din numarul total al locuitorilor cu drept de vot. Pentru ca dizolvarea consiliului local sa fie aprobata, trebuie sa se pronunte in acest sens cel putin jumatate plus unu, din numarul total al voturilor valabil exprimate.