Comisarul european Corina Crețu participă la conferința de evaluare a politicii de coeziune

Comisarul european Corina Crețu participă la conferința de evaluare a politicii de coeziune

 

 

Înaintea începerii perioadei bugetare 2021-2027 în UE, evenimentul va reuni vorbitori de înalt, ce urmează să discute modul în care monitorizarea și evaluarea investițiilor prin politica de coeziune, a strategiilor de specializare inteligentă, precum și a celor de investiții teritoriale pot deveni și mai eficiente.

Avem dovezi clare că, de-a lungul timpului, cultura și tradiția procesului de evaluare în domeniul politicii de coeziune au mărit impactul acestei politici și, mai mult decât atât, au inspirat accentul pus pe performanțe în numeroase politici publice naționale. Acest lucru reprezintă o nouă poveste de succes cu care ne putem mândri în domeniul politicii de coeziune. La conferință, vom discuta despre cum putem perfecționa în continuare metodele de evaluare, pentru a obține rezultate și mai bune în cadrul următorului buget UE pe termen lung. Este de datoria noastră să facem acest lucru, în beneficiul tuturor cetățenilor europeni”, a declarat comisarul Corina Crețu înaintea conferinței.

Participanții la conferință vor face schimb de bune practici și vor discuta care sunt instrumentele tehnologice ce pot sprijini cel mai bine evaluarea investițiilor prin politica de coeziune. Comisia Europeană își va prezenta, în special, activitatea desfășurată în domeniul transparenței, prin intermediul platformei de date deschise.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry