Deputatul PSD, Nicu Niță: ”A fost adoptat Programul de susținere a producției de tomate pentru 2023!”

Hotărârea care va reglementa programul de susținere a producției de tomate în spații protejate în primăvara anului 2023 a fost aprobata în ședința Guvernului din ultima săptămână a anului 2022.

Programul Tomata 2023 este în vigoare cu o serie de modificări față de anii trecuți. Noutățile ajutorului de minimis pentru roșiile în solar sau sere vizează aspecte legate termene, condiții și plăți pentru legumicultori.

Ajutorul de minimis pentru programul Tomata 2023 este stabilit la un cuantum de 3.000 de euro per beneficiar eligibil, cu o suprafață minimă de 1.000 de metri pătrați de solar sau seră și care valorifică minim 3 kilograme de roșii pe metrul pătrat.

” Ministrul PSD al Agriculturii demonstrează prin fapte că este preocupat de soarta fermierilor și pregătește din timp, chiar înainte de termen, măsurile asumate în domeniul agricol. Este o premieră lansarea unui program, precum Programul Tomata 2023, în anul dinaintea celui pentru care se aplică!”,

a declarat deputatul PSD, Nicu Niță.

Programul Tomata 2023 se derulează prin Direcțiile Agricole Județene. Aici se depun de către fermieri cererile, documentele justificatoare, iar funcționarii DAJ efectuează verificările, controalele în teren și fac plățile.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry