“Marea recuperare” – Brailenii s-au trezit cu cardurile blocate

“Marea recuperare” – Brailenii s-au trezit cu cardurile blocate

 

 

Vorbim de carduri si conturi blocate pentru sume care pornesc de la 40 lei. Datornicii au primit deja notificari pentru restantele din ultimii 5 ani. Cei care nu le vor achita, vor fi executati silit.

“Contribuabilii persoane fizice au datorii catre Stat de 14-15 miliarde de lei acumulate in ultimii cinci ani. Finantele vor ca macar o parte sa fie achitate in acest an. Am vorbit de acest lucru la inceputul acestui an, cand am facut declaratia unica si la acea data vorbeam de restante, de faptul ca ANAF nu a trimis in ultimii cinci ani de zile decizii de impunere, catre anumite categorii de persoane, de contribuabili”, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor, intr-o conferinta pe teme financiare organizata de Business Review.

Sunt in vizor persoanele care au obtinut venituri din profesii liberale, drepturi de autor, chirii sau arende.

Cei care vor primi notificari de la ANAF prin posta vor avea la dispozitie 60 de zile sa-si achite datoria. In caz contrar, statul va incepe sa calculeze penalitati, iar restantierii cu penalitati mai mari de 40 de lei vor putea fi executati silit. Datoriile mai vechi de cinci ani se vor prescrie, daca nu au fost comunicate.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry