Vești bune de la deputatul PSD, Nicu Niță: ”Reducerea accizei la motorină în agricultură se va prelungi până la 31 decembrie 2026!”

Acest lucru înseamnă rate reduse de impozitare a motorinei, utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură, în sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare, care se acordă sub formă de rambursare.

”Mă bucură fiecare inițiativă a statului de a sprijini fermierii și lucrătorii în domeniul agricol, este important ca această categorie de lucrători să-și găsească sprijin în executiv prin măsuri ce vin înspre bunăstarea și performanța lor.

Decizia vine în urma contextului general dificil al ultimilor ani agricoli, datorat atât creșterii accentuate a prețurilor la toate input-urile agricole urmare a situației geo-economice dificile din zonă, cât și a incidentelor de mediu manifestate, fiind de notorietate că fermierii s-au confruntat cu un deficit de apă major după doi ani de secetă. De aceea este necesar ca fermierii să fie susținuți în continuare în sensul reducerii costurilor de producție și implicit a creșterii rentabilității activităților agricole. Partidul Social Democrat va continua să sprijine agricultura românească!”, a declarat deputatul PSD, Nicu Niță.

Acest act normativ va asigura condițiile pentru acordarea până la sfârșitul anului 2026 a ajutorului de stat pentru fermieri, prin reducerea accizei pentru motorină utilizată în agricultură.

Această decizie a fost luată datorită faptului că începând cu data de 31 decembrie 2023 ajutorul de stat ar fi expirat.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry