Belim si noi ochii cand ridicam manuta? Ca sa nu belim puta!

Belim si noi ochii cand ridicam manuta? Ca sa nu belim puta!

 

 

Pe zi ce trece, alesii locali ne uimesc cu dibacia lor in aprobarea proiectelor pe banda rulanta. Anul trecut prin toamna, consilierii locali au decis ca este bine sa-l lase pe Gheorghe Antistescu sa faca ce doreste inimioara dumnealui in zona Capitaniei, unde si locuieste de altfel omul de afaceri brailean.

Interesant este faptul ca nimeni la acel moment nu a citit proiectul, cum nu ma indoiesc de faptul ca nici la ora actuala consilierii nu isi rup coatele sa vada daca hotararile luate in CLM indeplinesc conditiile legale.

Acum, dupa ce ne-am trezit nu cu unul, ci cu doua sensuri giratorii, care au limitatoare de viteza, consilierii locali au sarit cu gura pe primar, ca nu este bine ce se intampla si ca proiectul trebuie modificat.

Dar ce ati facut dragilor de nu ati vazut de prima data raportul atasat hotararii? V-au orbit banii acestui afacerist brailean? Sperati la vreo cotizatie substantiala in campania electorala? Pentru ca eu sincer nu inteleg cum a putut trece o astfel de aberatie prin consiliu.

In esenta nu este vinovat cel care cere, este vinovat cel care da. Antistescu disperat de faptul ca Politia nu face fata evenimentelor rutiere care se petrec(in continuare) in port a zis sa-si incerce norocul in CLM. Si ce sa vezi, cred ca si el a fost uimit de naivitatea voastra. Se vede clar ca omul si-a vazut interesul, din simplul fapt ca langa limitatorul de viteza de pe Imparatul Traian, este o groapa pe care afaceristul asteapta sa vina Primaria sa o astupe… nu era cuprinsa in proiect probabil.

Primarul spune ca el a sesizat la momentul respectiv ca sunt unele lucruri neadecvate in proiect, insa la acel moment opozitia l-ar fi tras la raspundere de faptul ca ii impiedica pe oamenii de afaceri sa se implice in proiecte care tin de siguranta brailenilor. Dar ma intreb, oare la momentul respectiv opozitia avea majoritate in CLM? Cine sunt de fapt consilierii care au votat?

Singurii care s-au abtinut au fost consilierii ALDE Dan Paun si Daniela Radulescu.

Pe lista vinovatilor putem sa trecem fara retinere si Politia Rutiera, care a dat avizul pentru acest proiect indraznet. Exasperati de telefoanele cetatenilor care locuiesc in aceasta zona, inspectorii care au dat avizul probabil au fost multumiti de faptul ca un limitator de viteza intr-un sens giratoriu le va face viata mai usoara.

Este dovada clara ca am devenit genul de oras in care banii vorbesc. Daca ai suficient de multi bani iti poti permite sa schimbi orice. Eu va propun, daca tot il lasati pe om sa faca ce vrea sa schimbati numele strazii in “Gheorghe Antistescu”, sau “incompetenta locala”, sau “pentru ca putem”.

Am incercat sa caut mai multe informatii in presa locala sa vad ce s-a intamplat exact in octombrie anul trecut si care a fost motivul pentru care nimeni nu a reclamat atunci montarea limitatoarelor in sensurile giratorii. Am fost uimita sa vad ca initial, domnul Antistescu isi dorea nu unul, ci cate doua limitatoare in fiecare sens.

“Avem mai putine limitatoare de viteza, pentru ca nu o sa mai punem cate doua in sensul giratoriu de la Imparatul Traian si in cel de la Danubiului, ci doar cate unul. In schimb, a mai aparut un scuar de separatie, in intersectia de la Danubiului”, a declarat patronul “Romnav” la acea vreme, pentru ziarul Obiectiv Vocea Brailei.

Pana sa vad articolul colegilor de la Obiectiv am sperat sincer ca raportul de specialitate a acestui proiect probabil s-a ratacit si nu a mai ajuns la consilieri. Din pacate, ne-ati dezamagit!

As vrea cu aceasta ocazie sa va reamintesc faptul ca brailenii(inclusiv eu), v-au votat si v-au acordat acest mandat sa ii reprezentati pe ei. Sa le aparati interesele lor si nu pe ale celor care vin si pun banii pe masa!

 

{os-gal-17}

 

 

lensa.ro

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry