Ce se ascunde în spatele scandalurilor mediatice? De cele mai multe ori banii! În unele cazuri, orgolii personale ale jurnaliștilor!

Ce se ascunde în spatele scandalurilor mediatice? De cele mai multe ori banii! În unele cazuri, orgolii personale ale jurnaliștilor!

 

 

 

Asistăm cu toții de ceva vreme la scandaluri mediatice, pe diferite teme, care țin prima pagină a site-urilor locale de știri. Toate însă au un numitor comun, unii îl știu, alții se fac că nu îl știu, însă cei mai mulți sunt de-a dreptul ignoranți – banii și orgoliile personale care au condus de la revoluție tot ce ține de mass-media.

Pentru cei care nu știu, ziarele, televiziunile, site-urile online, cele locale în special, trăiesc din bani publici. Nu vă imaginați că cineva poate să trăiască din reclamele de la o florărie sau un restaurant. NU! Majoritatea dintre noi avem contracte de publicitate cu instituții publice care ne asigură traiul de zi cu zi.

În administrațiile anterioare contractele erau substanțiale, mai dolofane, iar respectul pentru mass-media era mult mai mare. Acum însă, odată cu apariția unor site-uri focalizate pe santaj politic, pe ”can-can” și atacuri la persoană, instituțiile care odată împărțeau contracte grase, nici nu mai răspund la telefon.

Obișnuiți cu un anumit stil de viață, unii dintre noi au recurs la singura armă pe care o au disponibilă, cândva era penița, acum e tastatura!

Am fost surprinsă să constat că unul dintre personajele, ”colorate” aș putea spune, care de altfel mi-a fost mentor ani de zile, a atacat, voalat desigur, Jurnalul de Brăila. Prezent la un post local de televiziune, consilierul PND Catălin Iordache a sugerat că interviurile jucătoarelor de la HC Dunărea, publicate pe site-ul jurnalbr.ro, ar fi inventate și mai mult plătite.

Domnule Iordache, vă asigur că Jurnalul de Brăila nu are niciun contract semnat cu HC Dunărea, însă v-aș îndemna, dacă tot aveți acest curaj haiducesc, să publicați toate sumele încasate de Infobrăila, ziar pe care îl conduceți, de la înființarea clubului de handbal și până când aceștia au hotărât să rezilieze contractul cu dumneavoastră.

Pentru a înlătura orice dubiu, mai jos vom posta și interviurile pe care le-am obținut de la jucătoare, astfel încât, opinia publică să decidă dacă acestea sunt inventate, sau chiar plătite.

 

 

 

Faptul că dumneavoastră și alți colegi de-ai dumneavoastră nu reușiți să aveți aceleași contracte, care cumva erau garantate în vechea administrație, nu vă dă dreptul să-i atacați pe restul jurnaliștilor, care își fac datoria, cum știu ei mai bine.

Cu același respect și considerație, în calitate de fost redactor șef al ziarului Infobrăila, vă salut!

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry