Liberalii spun că de 30 de ani PSD conduce Brăila! Să înțeleg că Cibu, Boboc, Dănăilă, Nechita și alții, care au ocupat funcții publice, obținute prin vot politic, tot PSD sunt?

Foto needitat

În toată această perioadă, liberalii brăileni omit intenționat să vorbească de cei patru ani în care Constantin Cibu a fost primar. Personal cred că are legătură și cu faptul că i-au forțat evacuarea fostului primar liberal, după ce a pierdut alegerile, reușind totuși să mai obțină un mandat de parlamentar.

Mai băgăm tot aici și mandatul senatorului Boboc, candidat acum la președinția Consiliului Județean. Boboc uită că a candidat de braț cu PSD-ul în marea alianță USL, fără de care nu ar fi văzut nici treptele Parlamentului.

Tot în această perioadă, PNL a avut și un viceprimar în persoana președintelui PNL Alexandru Dănăilă – deci încă 4 ani în care nu doar PSD a fost la guvernarea locală.

Vicepreședinte și o scurtă perioadă chiar și președinte, cu atribuții restrânse, al Consiliului Județean a fost și liberalul, acum independent, Ovidiu Nechita. Acesta a ales să plece din PNL după ce a constatat că partidul, pentru care a luptat ani buni, în ultima perioadă a ales o traiectorie greșită, pariind pe două mârțoage.

Mergem mai departe și atragem atenția asupra unuia din parlamentarii pe care îi are la momentul actual PNL în Brăila: Antoneta Ioniță. Deputatul este membru în Comisia pentru sănătate şi familie iar în contextul pandemiei nu a mișcat un deget pentru a da o mână de ajutor sistemului sanitar din Brăila. E drept, în campanie sunt alte priorități.

În final aș vrea să vă propun un exercițiu de imaginație. Să spunem că Legea le-ar fi permis lui Dragomir și lui Chiriac să plece la ProRomânia, fără să-și piardă mandatele, atunci când mai mulți colegi de-ai lor au ales să se delimiteze de PSD. Să mai spunem și că… într-un moment de slăbiciune, Mihai Tudose ar fi ales PNL-ul(pentru că i s-a propus să preia conducerea organizației județene a Partidului Național Liberal, la acea dată). Acum vă întreb: care ar fi fost astăzi candidații PNL la Primărie și Consiliul Județean?

Ca să-l citez pe primarul în funcție: ”PSD-iștii sunt buni doar când aleg să treacă la PNL!”

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry